Τελευταία Νέα

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το καλεντάρι της επόμενης εβδομάδας...

tags :
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το καλεντάρι της επόμενης εβδομάδας...
Η ΑΤΖΕΝΤΑ της επόμενης εβδομάδας: Πολύ πιο γεμάτο το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας στο οποίο θα περιλαμβάνει κυρίως ροές και αριθμούς τριμήνου. 

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ολοκληρώνονται –θεωρητικά- μέχρι τις 31 Μαΐου θα έχουν την τιμητική τους. 

Το απόγευμα της Δευτέρας (26/05) ανακοινώνει η Jumboέχοντας ήδη δώσει την εικόνα των πωλήσεων του 9μήνου της. 

Την Τρίτη μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ανακοινώνουν ΟΠΑΠ, Αεροπορία Αιγαίου και Φουρλής, την επομένη το πρωί (27/05) πριν την συνεδρίαση ανακοινώνουν ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος

Ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας θα ανακοινώσουν ηΤράπεζα Πειραιώς, η Σωληνουργία Κορίνθου και η Motor oil. 

Μετά την αλλαγή της προγραμματισμένης ημερομηνίας την Πέμπτη (28/5) ανακοινώνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Σιδενόρ, η ΔΕΗ, η FFGroup,  η Εθνική Τράπεζα και η Alpha bank. Την Παρασκευή (29/5) αναμένονται τα μεγέθη των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και Τράπεζα Κύπρου. 

Άλλες σημαντικές ημερομηνίες αφορούν την αποκοπή του τακτικού μερίσματος των ΕΧΑΕ (21 λεπτά στις 26/5) και της ανακοίνωσης από την Στατιστική Υπηρεσία της εκτίμησης για το ΑΕΠ του α’ τριμήνου (29/5). 

Η Πέμπτη 28 Μάιου είναι και η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της HOL στο Χρηματιστήριο μετά το αίτημα διαγραφής της από την Vodafone.

Σε επίπεδο ροών η ερχόμενη Παρασκευή πρέπει να προσεχθεί διπλά: Αφενός θα λάβει χώρα η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI αφετέρου θα γίνουν οι αλλαγές στο δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης του FTSE. 

Από τις αλλαγές αυτές θα βγουν “κερδισμένες” οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, της Alpha bank της Τράπεζας Πειραιώς (MSCI) και της Lamda Development (FTSE)

Ενώ εκροές αναμένεται ότι θα έχουν οι ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Frigoglass (MSCI) και MIG (FTSE & MSCI). 

Επισημαίνεται τέλος ότι η Δευτέρα 25 Μαΐου είναι αργία για τους καθολικούς και ως εκ τούτου πολλές Ευρωπαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
BETA Securities

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης