Τελευταία Νέα

FTSE25: Βρίσκεται πολύ κοντά στη "μαύρη τρύπα" των 177 μονάδων...

tags :
FTSE25: Βρίσκεται πολύ κοντά στη
**Απόστολος Μάνθος: 

"Εγκλωβισμένος μέσα στο επίπεδο αντίστασης των 650 με 635 μονάδων εμφανίζεται στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης παρά το 'νέο' της αξιολόγησης, αδυνατώντας, μέχρι στιγμής, να μαζέψει τις απαραίτητες δυνάμεις για να κινηθεί προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 680 μονάδων"...

Η εκδήλωση, όμως, της εν λόγω ανοδικής κίνησης προς την περιοχή των 680 μονάδων θα πρέπει να συνοδευτεί με υψηλό τζίρο συναλλαγών και με διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, για να μπορέσει έτσι να επιβεβαιωθεί η διαφυγή, "ανοίγοντας τα φώτα" προς τον "διάδρομο" των 720 μονάδων.

Στην αντίθετη περίπτωση, που ο Δείκτης δηλώσει αδυναμία πιστοποίησης της ισχυρής ανοδικής τμήσης και ανοδικής κατεύθυνσης πέριξ των 650 με 660 μονάδων, θα πρέπει να αναμένουμε το "πολυδιαφημιζόμενο" "pullback" προς τη βραχυχρόνια ζώνη στήριξης των 625 με 615 μονάδων.

Πέραν της διαγραμματικής ανάλυσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές στη βαρύτητα των εταιρειών, που απαρτίζουν το Γενικό Δείκτη, καθώς μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα έχει επανέλθει στη πρώτη θέση η ΑΛΦΑ με 9,55% συμμετοχή, υποσκελίζοντας την Coca Cola HBC όπου κατέβηκε στο 8,14%, ενώ σε απόσταση εμφανίζονται η Jumbo με 6,05% και ο Τιτάν με 5,78% συμμετοχή στο Δείκτη.

Η κατανομή αυτή της βαρύτητας έχει δημιουργήσει σημάδια αποστασιοποίησης από τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου εκεί η ΕΕΕ συνεχίζει να έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα με 15,53% ακολουθούμενη από την ΑΛΦΑ με 15,49% και τον ΟΤΕ 10,18%. Εμφανές είναι μάλιστα στις τελευταίες μέρες το φαινόμενο των αντίθετων προσήμων με ροπή κυρίως προς το "κόκκινο" χρώμα.

"Μάλιστα στο δίωρο chart τιμών, ενώ ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να σταθεροποιείται κάνοντας τη γνωστή πλάγια κίνηση της αναμονής, ο FTSE25 βρίσκεται πολύ κοντά τόσο στη 'μαύρη τρύπα' των 177 μονάδων, όπου μπορούν ανά πάσα στιγμή να 'τραβήξουν το χαλί' στο δείκτη και να τον σπρώξουν καθοδικά προς τις 170 μονάδες περίπου"

** Υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης