Τελευταία Νέα

Τεχν.Ανάλυση: Αλλεπάλληλες οι επικαλύψεις δεν μπορούν να δώσουν την βραχυχρόνια κατεύθυνση

tags :
Τεχν.Ανάλυση: Αλλεπάλληλες οι επικαλύψεις δεν μπορούν να δώσουν την βραχυχρόνια κατεύθυνση
Απ.Μάνθος: Στις τελευταίες συνεδριάσεις το φαινόμενο της συνεχόμενης αλλαγής ρότας του Γενικού Δείκτη μας αναγκάζει να τροποποιήσουμε τις ζώνες στήριξης και αντίστασης, καθώς πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες επικαλύψεις δίχως να μπορούν να δώσουν με σαφήνεια τη βραχυχρόνια κατεύθυνση της αγοράς, αναφέρει η Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
Το φαινόμενο αυτό συνήθως λαμβάνει χώρα όταν ο δείκτης αλλάζει σημαντικά επίπεδα τιμών (προηγούμενα επίπεδα οι 580 με 550 μονάδες) και προσπαθεί να μαρκάρει τα νέα σύνορα διακύμανσης. Έτσι πλέον στο ημερήσιο chart τιμών του Γενικού Δείκτη τα «σύνορα» αυτά εντοπίζονται μεταξύ των 650 με 597 μονάδων έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς τις 642 με 618 μονάδες.
Μεσοπρόθεσμα όσο ο Γενικός Δείκτης λαμβάνει τιμές μέσα σε αυτό το εύρος διακύμανσης το βλέμμα του -βάση των ενδείξεων τάσης από το εβδομαδιαίο chart τιμών- θα παραμένει προς το επόμενο ανοδικό επίπεδο, που εκτείνεται άνω των 700 με 720 μονάδων.
Όμως η εύθραυστη αυτή πλάγια κίνηση του δείκτη έχει ως «αχίλλειος πτέρνα» την περιοχή της τριπλής διαγραμματικής στήριξης πέριξ του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων. Η καθοδική καταστρατήγηση της εν λόγω περιοχής είναι άκρως «απευχθέα» για την αγορά, καθώς θα αναιρέσει εκ βάθρων το όλο στρατηγικό σχεδιασμό των «Buyers» ανοίγοντας έτσι το διαγραμματικό δρόμο για την προσέγγιση των 570 με 565 μονάδων.
Εμφανής είναι για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 η μέχρι τώρα αδυναμία ανοδικού πατήματος άνω των 1720 μονάδων, γεγονός, που έχει προκαλέσει βραχυχρόνιες καθοδικές ορέξεις βάζοντας ως στόχο το επίπεδο στήριξης των 1650 με 1623 μονάδων.
Όσον αφορά τώρα το Τραπεζικό Δείκτη, αυτό που διαφαίνεται είναι μια βραχυχρόνια κίνηση φθοράς των αγοραστών μεταξύ της αντίστασης των 862 και της στήριξης των 780 μονάδων ενώ τεχνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο υπό διαμόρφωση σχηματισμός Head & Shoulders. Επιβεβαιωμένη καθοδική διαφυγή από την περιοχή στήριξης των 780 μονάδων θα ωθήσει το δείκτη σε μια πιθανή πτώση της τάξεως του -7% προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 720 μονάδων.
analusi

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης