Τελευταία Νέα

Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο των αγορών και του Χ.Α

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο των αγορών και του Χ.Α
ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Δικαιώνεται πανηγυρικά η επιμονή των δανειστών να γίνει η ΕΛΣΤΑΤ πραγματικά ανεξάρτητη αρχή και να μην ελέγχεται από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. 

Αν οι κυβερνητικοί δεν διστάζουν να πουν ψέματα ακόμα και τώρα για τα στατιστικά μεγέθη της οικονομίας, φανταστείτε τι παραμύθι θα τρώγαμε αν η ΕΛΣΤΑΤ ήταν κομματικό μαγαζάκι τους και διόριζαν εκεί Καρανίκες. 
  • Να γιατί είναι τόσο σημαντικές οι λεγόμενες "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" - διότι έχουμε ένα κράτος-απατεώνα το οποίο ανέκαθεν ήταν δομημένο να εξυπηρετεί την εκάστοτε εξουσία φλομώνοντας τον απλό κοσμάκη στο ψέμα και την κοροϊδία. 
  • Τουλάχιστον τώρα μπορούμε να έχουμε μία αντικειμενική εικόνα της κατάντιας μας, και όχι να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες οι τυχάρπαστοι δημαγωγοί της Αριστεράς που έχουν πέσει με τα μούτρα στο πλιάτσικο των δημόσιων ταμείων.
ΜΠΕΛΑ- ΕΚΘΕΣΗ: Νέα τιμή στόχου για τον τίτλο της Jumbo και συγκεκριμένα στα 15,6000 απο 14,6000 ευρώ προηγουμένως έδωσαν οι αναλυτές της Alpha Finance διατηρώντας την σύσταση "ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ" μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. 
  • Όπως σημειώνουν η εταιρία υπερέβη στο εξάμηνο τόσο το guidance όσο και τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Η πρόβλεψη της Jumbo για αύξηση των πωλήσεων κατά 4-7% στο σύνολο της χρήσης δείχνει συντηρητική δεδομένων των επιδόσεων της εταιρίας στο εξάμηνο ενώ ενισχύουν τις εκτιμήσεις τους για αύξηση των εσόδων στο 7,7% από 6,7%.  
ΕΧΑΕ- στα 4,9000 η τιμή στόχος των αναλυτών της Alpha Finance: Σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ενώ σημειώνουν ότι παρά την ελκυστική αποτίμηση, αναζητούνται καταλύτες που μπορούν να οδηγήσουν τον τίτλο υψηλότερα. 
  • Μεγάλο βαρίδι είναι η πολιτική και μακροοικονομική αβεβαιότητα που έχει αφαιρέσει το Χ.Α από διεθνείς δείκτες και τα ραντάρ ξένων επενδυτών, οδηγώντας σε σημαντική μείωση του τζίρου.  
ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΚΘΕΣΗ από Alpha Finance για τον ΟΤΕ αυτή την φορά: Υψηλότερη τιμή-στόχου στα 11,5000 από 11,1000 ευρώ μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2016, ενώ διατηρεί σύσταση "ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ" για τον τίτλο. 
  • Μετά από σχεδόν μια 10ετία, η χρηματιστηριακή προβλέπει μικρή αύξηση εσόδων το 2017 για τον Οργανισμό, μετά και τις επενδύσεις της τελευταίας διετίας στη σταθερή τηλεφωνία, τις υπηρεσίες τηλεόρασης και δεδομένων.
ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΑ: Η νέα λίστα του ΧΑ περιλαμβάνει αλλαγές στη μετοχική σύνθεση τριών εταιρειών. Συγκεκριμένα, στηνΕΧΑΕ οι ίδιες μετοχές αυξήθηκαν στο 7,14% στις 13 Μαρτίου 2017 από 7,05% προηγουμένως.
  • Στην Κορρές το ποσοστό της Arneta Ltd διαμορφώθηκε στο 13,25% στις 6 Μαρτίου και στον ΟΠΑΠ η συμμετοχή της Fidelity Investment κινήθηκε κάτω από το 5% στις 6 Μαρτίου.
SPACE: Διαβάσαμε… “Η Space Hellas, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έλαβε από τη Cisco την τιμητική διάκριση “Cisco Architectural Excellence Collaboration Partner of the Year”, για τη γεωγραφική περιοχή της Νότιας Ευρώπης. Το βραβείο απονεμήθηκε από τη Cisco κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Partner Summit 2016, που διεξήχθη στο Σαν Φρανσίσκο”…
  • Τι καλά όμως που θα ήταν να… διαβάζαμε και για την μετοχή της κάτι τι το ενδιαφέρον στο ταμπλό… Καταδικασμένη μία ζωή στην ανυπαρξία, απαθείς θεατές οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι επικεφαλής + μεγαλομέτοχοι της ταυτόχρονα…
ΙΝΤΕΡΚΟ: Η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ  συμφώνησε την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας BIERCO AE. Η αξία κτήσης της BIERCO AE ανήλθε σε 2,37 εκατ. ευρώ. H αποκτηθείσα εταιρεία έχει στην αποκλειστική της κυριότητα ένα επαγγελματικό ακίνητο επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας – Αγίου Νικολάου («Παχείας ‘Aμμου»).
  • Πρόκειται για ένα κατάστημα προβολής κτιριακής επιφάνειας 1.640τμ με θέσεις στάθμευσης επί οικοπέδου έκτασης 2.639τμ. Η ιδιοκτησία είναι εξ’ ολοκλήρου μισθωμένη σε μεγάλη αλυσίδα λιανικού εμπορίου, με ελάχιστη εγγυημένη διάρκεια μίσθωσης 9 ετών. Η αρχική μικτή ετήσια μισθωτική απόδοση του ακινήτου είναι 9,65%.
Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ (ρεαλιστική): (Art Cashin, UBS Director of Floor Operations at the NYSE, has been working on the trading floor for 50 years)

Ο Art Cashin της UBS υποστηρίζει ότι στην αγορά υπάρχουν κίνδυνοι που θα μπορούσαν να την ταρακουνήσουν. Όπως δήλωσε στο CNBC, το IWM, το ETF που εστιάζει στις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης, έχει χάσει σχεδόν όλα τα κέρδη του από τις αρχές του έτους.

Σχετική εικόνα
Αυτή είναι η τάση την οποία ο Cashin αποκαλεί ως ελαφρώς ενοχλητική, δεδομένου του πως αναμενόταν να κινηθούν οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης υπό τη διακυβέρνηση του Donald Trump. Εξάλλου, ο Cashin προσδιορίζει δυο ακόμα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν στην αγορά.

  • Πρώτον, «οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η ατζέντα του Trump θα υλοποιηθεί πιο αργά απ’ ό,τι νόμιζαν, αλλά και ότι θα είναι πιο δύσκολο να περάσει από το Κογκρέσο».
  • Δεύτερο έρχεται ένα γεωπολιτικό γεγονός. Για την ακρίβεια ο Cashin αναφέρθηκε στις εντάσεις με τη βόρεια Κορέα, αλλά πολλοί αναλυτές της αγοράς έχουν εστιάσει στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης