Τελευταία Νέα
Στη Ροή των Τερματικών του Χ.Α.

Πως κύλησε η σημερινή συνεδρίαση στο ταμπλό Χ.Α.- Σχόλια, παρατηρήσεις...(28/4)

tags :
Πως κύλησε η σημερινή συνεδρίαση στο ταμπλό Χ.Α.- Σχόλια, παρατηρήσεις...(28/4)
Η νέα τραπεζική άνοδος έως +8% με επίκεντρο την Eurobank, σε συνδυασμό με την βελτίωση στα ομόλογα έδωσαν νέα ώθηση στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο πλέον κινείται πάνω από την ζώνη των 710 μονάδων. Το SLA, η τεχνική συμφωνία , θα κλείσει τις προσεχείς ημέρες και η αγορά προεξοφλεί μια τέτοια θετική εξέλιξη. Η αξιολόγηση και μια υβριδική συμφωνία θα επιτευχθεί στις 22 Μαΐου και αυτή η συμφωνία θα έχει επίδραση στην χρηματιστηριακή αγορά και στα ελληνικά ομόλογα, διευρύνοντας την άνοδο. 

To βασικό σενάριο θέλει άνοδο έως τις 750 μονάδες ή +6% από τα τρέχοντα επίπεδα και το βέλτιστο σενάριο – που έχει μικρότερες πιθανότητες στις 800 μονάδες ή άνοδος +13% από τα τρέχοντα επίπεδα με όρους Γενικού Δείκτη.

Οι τράπεζες σήμερα σημείωσαν εκ νέου κέρδη έως +9% η Eurobank στο επίκεντρο και με όγκους αυξανόμενους ενώ η Πειραιώς με κέρδη +4%, ξεχωρίζουν. Στον FTSE 25 τα ισχυρά κέρδη της ΔΕΗ από +5% εξανεμίστηκαν και  γύρισε  σε αρνητικό πρόσημο μετά την πολύ αρνητική έκθεση της Standard and Poor's η οποία προειδοποιεί για την ρευστότητας της. Σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 712,17 μονάδες με  άνοδο +0,80% έχοντας υψηλό στις 714,00 μονάδες και χαμηλό στις 706,08 μονάδες.   

ΣΧΟΛΙΟ: Λίγο οι Γαλλικές εκλογές, λίγο η επιστροφή των θεσμών, λίγο η ορατότητα στο χρονοδιάγραμμα ήρθαν τα συνεχόμενα νέα υψηλά έτους κάνοντας 5 θετικές συνεδριάσεις με τους τζίρους να ζωντανεύουν σημαντικά μετά την Πασχαλινή αδράνεια.
  • Ο Γενικός Δείκτης είχε 16 μήνες να δει το «7» μπροστά ενώ η εβδομάδα που πέρασε είχε τον καλύτερο μέσο ημερήσιο τζίρο σε επίπεδο εβδομάδας από την αρχή του έτους.
  • Η πρόοδος στο θέμα της ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας είχε προβολή και στην αγορά ομολόγων όπου η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έπεσε στο 6,2% από 6,5% την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε αυτό το περιβάλλον ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιστρέφοντας σε θετική απόδοση από την αρχή του έτους φέρνοντας τις 2 από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες οριακά κοντά πλέον στις τιμές των αυξήσεων απεγκλωβίζοντας ένα ισχυρό τμήμα επενδυτικών κεφαλαίων που από το καλοκαίρι του 2016 παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις.
  • Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί η εβδομάδα που πέρασε ως η καλύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του 2017...
  • Για τις αξίες που έχουν ελληνικό ρίσκο καθώς οι ροές που παρατηρήθηκαν δεν βιάστηκαν να κατοχυρώσουν κέρδη ή να μειώσουν την έκθεση τους.
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο ο Απρίλιος είχε 10% αύξηση τζίρου στο ΧΑ - Σήμερα ανήλθε στα 86,15 εκατ. ευρώ με 14,1 εκατ. ευρώ σε πακέτα. ΑΝΟΔΙΚΕΣ - ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ 66-54 και ΣΤΑΘΕΡΕΣ 17... ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ αλλά και της ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ η μετοχή της EUROBANK...

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ - ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ από τον Απόστολο ΜΑΝΘΟ με τις θερμές ευχαριστίες όσων μας διαβάζουν...  https://twitter.com/ApoManth



ΚΡΙ: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των ΚΡΙ ΚΡΙ στα 2,8000 από 2,1000 ευρώ δίνει η Beta Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της.
  • Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει φέτος αύξηση τζίρου 10% στα 73 εκατ. ευρώ με τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 14% και 26% στα 13,64 εκατ. και τα 7,84 εκατ. αντίστοιχα.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Το διαγραμματικό πάτημα, που ολοκλήρωσε ο Γενικός Δείκτης στην περιοχή των 670 με 675 μονάδων έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για την πολυπόθητο ανοδικό κύμα προς τη ζώνη αντίστασης των 700 με 710 μονάδων αρπάζοντας ένα ανοδικό ποσοστό της τάξεως του +5%, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο.
  • Από εδώ και έπειτα μια υγιή πλάγια κίνηση εμπέδωσης της εν λόγω ζώνης μπορεί να δώσει συνέχεια στη κίνηση προς το σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 730 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
  • Επίπεδο το οποίο εάν ξεκλειδωθεί επιβεβαιωμένα με αυξημένο τζίρο συναλλαγών έχει μπροστά του να διανύσει δρόμο 70 με 80 μονάδων ή σε ποσοστό σχεδόν 10% έως το επόμενο ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων.
  • Βέβαια για να μπορέσει να επιβεβαιώσει μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να έχει θετικά μακροοικονομικά εναύσματα από το πεδίο της ελληνικής οικονομίας.
  • Ειδάλλως μπορεί να αποτυπωθεί στο εβδομαδιαίο chart τιμών ένα πολύ επικίνδυνο pattern με χαρακτηριστικά μιας “Bull trap” κίνησης.
  • Το διαγραμματικό στόχο των 1872 με 1880 μονάδων εκπλήρωσε με το παραπάνω ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ανοίγοντας ουσιαστικά το πεδίο για την προσέγγιση του επόμενου επιπέδου αντίστασης των 1944 μονάδων, περιοχή όπου είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2015 η απαρχή μιας έντονα καθοδικής κίνησης.
  • Οποιοδήποτε pullback χαμηλότερα των 1850 μονάδων θα πρέπει να εγείρει την επενδυτική προσοχή.
  • Τις 870 με 850 μονάδες έπιασε μετά από αρκετές εβδομάδες ο Τραπεζικός Δείκτης δείχνοντας τη διάθεση να «χωνέψει» πρώτα το εν λόγω επίπεδο και μετά να δοκιμάσει για υψηλότερα επίπεδα στοχεύοντας πρός την πολύ ισχυρή περιοχή αντίστασης των 912 μονάδων.
  • Από εκεί και έπειτα η οποιαδήποτε επενδυτική είσοδος θα πρέπει να γίνει με αρκετή περίσκεψη και με την.. ποσοτική χαλάρωση (QE) ανά χείρας για να μπορέσουμε να πούμε ότι βλέπουμε το διαγραμματικό ορόσημο  των 1000 μονάδων.
  • Προς το παρόν κοντά στο επίπεδο των 880 μονάδων οι τεχνικοί ταλαντωτές θα έχουν φτάσει σε overbought επίπεδα και θα χρειαστούν λίγη καθοδική «εξαέρωση», σημειώνει κλείνοντας ο κ.Μάνθος.
ΥΣΤΕΡΗΣΗ: Υπήρχε μεγάλο, τεράστιο gap στις αποτιμήσεις των ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ μεταξύ των ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ με τις άλλες (2)... Ειδικά, αυτό της Eurobank έβγαζε μάτια...

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Ο πρωταθλητής του f25 για φέτος (50%) και αγαπημένος τίτλος δείχνει να εξέρχεται από την πρόσφατη συσσώρευση με επόμενο καλό στόχο τa 2,1500 ευρώ και ενδιάμεσο τα 2,0700.
  • Τα 1,9200 που δοκιμάζει είναι το πρόσφατο υψηλό που διάσπαση θα πάρει περαιτέρω τάση. Τα 1,8600 κοντινή στήριξη και τα 1,7500 είναι το ημερήσιο stop loss (ΗΛ.ΖΑΧ. - FFS)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016-ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ (ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ): Η ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων ανέδειξε μερικές ευχάριστες εκπλήξεις από την μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση. Μετά από πολλές χρήσεις αναδιαρθρώσεων, μείωσης δανεισμό και πώλησης παγίων υπάρχουν ανερχόμενες δυνάμεις που στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εμφανίζουν ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης.

Οι ανακοινώσεις του Απριλίου ανέδειξαν εταιρίες οι οποίες εκτός από κερδοφορία άρχισαν να ανταμείβουν τους μετόχους τους με πιο γενναιόδωρο τρόπο:
  • Ευρωπαϊκή Πίστη, Κρι – Κρι, AS Company, Κανάκης, Κλουκίναςεκτός από κερδοφορία θα μοιράσουν μέρισμα ή θα αυξήσουν το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης δίνοντας ένα ισχυρότερο στίγμα εμπιστοσύνης στους μετόχους τους.
  • Σε ότι αφορά τους κλάδους που είναι εκτός των παραδοσιακών κλάδων εστίασης των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων καλύτερη εικόνα εμφάνισε ο κλάδος των υπηρεσιών Υγείας, σχεδόν καθολική ήταν η βελτίωση στον κλάδο των Πλαστικών ενώ οι Μεταφορές είχαν ίσως την καλύτερη χρήση όλων των εποχών σε λειτουργικό επίπεδο.
  • Στην γενική εικόνα στο 60% των ισολογισμών η εικόνα είναι πολύ θετικότερη από άλλες περιόδους: το 61% των εισηγμένων εταιριών είναι κερδοφόρο, ο εμποροβιομηχανικός κλάδος έφθασε τα 2 δις ευρώ καθαρή κερδοφορία, με λειτουργικό περιθώριο αυξημένο κατά 250 μονάδες βάσης ενώ το ισοζύγιο των εταιριών που γύρισαν σε κέρδη με αυτές που έκλεισαν με ζημιές βρίσκεται στο 19:4 επιβεβαιώνοντας την θετική τάση του α’ εξαμήνου.
  • Οι παραπάνω διαπιστώσεις αφενός βοηθούν στο να αποκτήσει περισσότερο βάθος η ελληνική αγορά μετά τις συνεχείς αποχωρήσεις εταιριών αφετέρου θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον μετά την τιμολόγηση του καταλύτη της αξιολόγησης.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με την διετία να διαμορφώνεται στο 6,462% (-3,36%), και η δεκαετία στο 6,401% (-0,11%).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης