Τελευταία Νέα

Χ.A.: Η τεχνική προσέγγιση στη παρούσα φάση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(07/8)

tags :
Χ.A.: Η τεχνική προσέγγιση στη παρούσα φάση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(07/8)
ΣΧΟΛΙΟ – ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ:  Τεχνικά οι 810 μονάδες δικαίωσαν τις προσδοκίες αναχώματος στην γρήγορη υποχώρηση από τα ψηλά έτους. Από το χαμηλό των 809,39 μονάδων ξεκίνησε μια ήπια ανοδική κίνηση η οποία είχε μετριοπαθή χαρακτηριστικά τζίρων (50 – 55 εκατ. ευρώ) που για τα δεδομένα της εποχής μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικά. Επισημαίνεται ότι στις 10 συνεδριάσεις με τον χαμηλότερο τζίρο από το 1999 ο Αύγουστος έχει 4 παρουσίες με χαμηλότερη την συνεδρίαση της 14ης Αυγούστου 2012 όταν πραγματοποίησε μόλις 9,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ): Το πλάνο συσσώρευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί την πιο πιθανή εκδοχή των επόμενων συνεδριάσεων καθώς ο Γενικός Δείκτης φαίνεται σταδιακά να μπαίνει σε διαδικασία εύρους με άνω όριο τις 850 και κάτω όριο τις 810 μονάδες.

  • Οι ταλαντωτές έχουν αποφορτιστεί από την γρήγορη υποχώρηση ενώ οι 810 μονάδες συμπίπτουν πλέον με την ανερχόμενη χρονοσειρά των 50 ημερών.
  • Η ανακωχή των δύο πλευρών αναμένεται να διατηρηθεί έως τις 16 Αυγούστου όπου παραδοσιακά η σταδιακή επιστροφή των επενδυτών από τις καλοκαιρινές διακοπές θα συνδυαστεί με νέα που έχουν αντίκρισμα στην αγορά
  • όπως η πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, η αξιολόγηση της Fitch στις 18 Αυγούστου   ή η προεπισκόπηση των τραπεζικών αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα.

…………

!TITK: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

freeforumstocks.blogspot.gr

Από τα υψηλά της 12ης Ιουνίου και τα 27 ευρώ,  η μετοχή ξεκίνησε την καθοδική της πορεία δημιουργώντας ένα “μεγάφωνο” ( broadening discending wedge) BC ,πολύ καλά ορισμένο.

Η αντίδραση από την κάτω πλευρά C συνεχίστηκε για δύο συνεδριάσεις, με χτεσινό κλείσιμο(3/8) πάνω από την  D100, γραμμή πολύ σημαντική, που η υπέρβασή της θα καθορίσει και την εξέλιξη της κίνησης.



Δυο ακόμα  τεχνικοί παράγοντες σ αυτά τα επίπεδα,  έχουν αξιόλογη σημασία και πρέπει να υπερβληθούν απο την μετοχή. Ο ΕΚΜΟ 100 ημ (24,45)  που διασπάστηκε καθοδικά με με μεγάλο μαύρο κερί (black marubozu)  στις 21/7  και η πλαγιοανοδική γραμμή τάσης  F .

  • Επομένως η ζώνη τιμών  24,50-25,30 είναι καθοριστική για την εξέλιξη της ανοδικής αντίδρασης.
  • Όσο ο τίτλος βρίσκεται ΠΑΝΩ από την D100 ,η προσπάθεια ανοδικής διαφυγής από το BC παραμένει ζωντανή ,με πρώτο στόχο τα τοπικά υψηλά των 27 ευρώ.
  • Στο αρνητικό σενάριο, η αδυναμία υπέρβασης του προαναφερθέντος επιπέδου θα αυξήσει τις πωλητικές πιέσεις για τον τίτλο ,ενισχύοντας την καθοδική του κίνηση προς ακόμα χαμηλότερα επίπεδα εντός του ΒC και με ισχυρή στήριξη τα 21,80 €.
_____________

TEXNIKH ΠΡOΣΕΓΓΙΣΗ: Η αντίδραση του Γενικού Δείκτη από το 809, σημείο που είχαμε αναφέρει ως βασική στήριξη κατά την πτώση του από το 860, μας δείχνει, πως η αγορά διορθώνει την κίνηση από το 860 στο 809.

  • Τα επίπεδα Fibonacci μας προσδιορίζουν σε ημερήσιο γράφημα τα σημεία αντίστασης σε αυτή την αντίδραση, με το 50% να βρίσκεται στο 835 και το 61,8% στο 841.
  • Ο RSI κινείται σε ουδέτερη ζώνη, ενώ ο MACD σε ημερήσιο διάστημα παραμένει πωλητής.
  • Η επιβεβαίωση, πως βρισκόμαστε σε μια ανοδική αντίδραση της τελευταίας πτωτικής κίνησης, έρχεται από την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και μόνο μια αλλαγή σε αυτό μπορεί να μας ανατρέψει τα δεδομένα.
IBG Disclaimer http://www.ibg.gr/disclaimers/IBGDisclaimer.pdf (contact: spoulis@ibg.gr)

______________

<Twitter: @StefanosDPoulis // email: spoulis@ibg.gr>

_____________

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.
  • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.
  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.
  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά
    στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.
  • Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης