Τελευταία Νέα

Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(12/10)

tags :
Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(12/10)
ΣΧΟΛΙΟ από Πέτρος Στεριώτης της NUNTIUS 

Το φλερτ του Γενικού Δείκτη με τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών (738 μονάδες), ο οποίος αποτελεί παραδοσιακό μετρητή της μακροχρόνιας τάσης, συνεχίζεται. Ο δε Τραπεζικός δείκτης έχει χάσει και “βλέπει με τα κιάλια” αυτό τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών (908 μονάδες).

  • Η υποχώρηση της ενδοημερήσιας μεταβλητότητας του Γενικού Δείκτη στις τελευταίες συνεδριάσεις περισσότερο δίνει την αίσθηση “κλεισίματος” κάποιων από τις “short” θέσεις, παρά τη δυναμική εμφάνιση αγοραστών που προτίθενται να πιάσουν το “μαχαίρι που πέφτει”.
  • Στις περισσότερες των περιπτώσεων, “bear markets” που σε κάποια φάση τους παρουσιάζουν, απλά, μείωση του όγκου συναλλαγών και της διακυμανσιμότητας αποτελούν φυσιολογικά “διαλείμματα” πριν τη συνέχιση της πτωτικής τάσης.
  • Αυτή η εκτίμηση θα ανατραπεί μόνο με πειστικά “reversal candlesticks” που θα οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη προς τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών, ο οποίος βρίσκεται υψηλότερα από την περιοχή των 770 μονάδων.
!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ -μη τυχόν και το πάρουν κάποτε χαμπάρι: Για πολλά χρόνια οι τραπεζικές μετοχές δεν θα είναι επενδύσιμες (investable).  Και αυτό γιατί κανείς δεν γνωρίζει το πώς θα καθαρίσουν οι ισολογισμοί τους, ούτε θα μπορεί να καταλάβει πόσα και ποια δάνεια εξυπηρετούνται κάθε φορά. Άρα, θα μιλάμε για μετοχές που δεν θα δύναται κάποιος να αποτιμήσει.

!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ(1): Οι τίτλοι αυτοί θα είναι έρμαιο κερδοσκοπικών funds, αλλά και όσων διεθνών επενδυτών έβαλαν τα λεφτά τους και έχουν απόλυτη ανάγκη να μοχλεύσουν και να ταλαντώσουν αυτές τις μετοχές, προκειμένου να βγάλουν κέρδη, ή να περιορίσουν τις απώλειές τους.

!ΓENIKOΣ ΔEIKTHΣ@748,61 μονάδες: Αυτά έχει η συσσώρευση. Ο σχηματισμός απαραίτητος. Βοηθάει ειδικά στο ημερήσιο. Η αγορά για 12η ουσιαστικά μέρα κινείται σε ένα μικρό εύρος τιμών. Φυσικά ο τραπεζικός λόγω μεγάλου volatility δίνει σημαντικές κινήσεις.



_______________

!AEGEAN AIRLINES@8,0800 ευρώ (Fast Finance): Τρίτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για την Αεροπορία Αιγαίου (-1,22%), που με κλείσιμο χαμηλότερα των 8,1300 ευρώ, έβαλε σε αμφιβολία το αγοραστικό σήμα που έδωσε πρόσφατα. Οι επόμενες στηρίξεις στα 8,0500 και 7,8900 ευρώ.

!ΑΔΜΗΕ@1,8300 ευρώ: Σε πλήρη εξέλιξη η πλαγιοκαθοδική κίνηση στη μτχ (-2,14% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), καθώς στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις έχει να επιδείξει 8 πτωτικές, 1 αμετάβλητη και μόλις 2 ανοδικές. Επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 1,8300 ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή προς τα 1,7500 ευρώ.

!ΔΕΗ@1,8800 ευρώ: Το “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων απέφυγε η μετοχή της (0%) καθώς ολοκλήρωσε την συνεδρίαση αμετάβλητη. Όλα δείχνουν πως δύσκολα θα αποφύγει να ξαναβάλει σε δοκιμασία το, σχετικά, πρόσφατο χαμηλό των 1,7500 ευρώ.

!ΜΥΤΙΛ@8,5200 ευρώ: Συνεχίζουν να στηρίζουν τις θέσεις τους – επιλογές τους, οι αγοραστές στην Μυτιληναίος (+0,24%). Προσοχή στην θεωρούμενη ισχυρή ζώνη αντίστασης των 8,5800 – 8,6200 ευρώ.

!ΣΑΡΑΝΤΗΣ@12,1200 ευρώ: Έξι πτωτικές και μία ανοδική, στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, αθροίζει ο τίτλος  (-0,25%). Αν χαθεί το ψυχολογικό όριο των 12,0000 ευρώ, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στα 11,7500 και 11,7200 ευρώ.

!FF GROUP@17,8000 ευρώ(Fast Finance): Επιμένει πλαγιοκαθοδικά από τα 21,47 ευρώ (κλείσιμο 14/9), η μετοχή της Folli Follie Group (-1,39% @), έχοντας εισέλθει στην ζώνη μεσοπρόθεσμων στηρίξεων 18,00 – 17,30, ενώ δεν άλλαξε το κλίμα ούτε η είδηση για την έκδοση ομολογιακού.

  • Καθαρά πτωτικό γράφημα, με το “stop” στο ημερήσιο “short” να έχει κατέβει στα 19,27 ευρώ. Σε πρώτη φάση ζητείται κλείσιμο υψηλότερα των 18,40 ευρώ για να “φρενάρει” την επιθετική πτωτική τάση και να δοκιμάσει αντίδραση προς το 18,80, ή τα 19,27 ευρώ.


…………………….

<Twitter: @StefanosDPoulis // email: spoulis@ibg.gr>



……………………..





……………………

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης