Τελευταία Νέα
Στη Ροή των Τερματικών του Χ.Α.

Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(20/10)

tags :
Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(20/10)


Καθαρότερη εικόνα για την Αγορά του X.A θα έχουμε μετά την σημερινή λήξη των Παραγώγων
___________

  • Apostolos Manthos@ManthosChartist  Μυωπική η εικόνα για τους Bulls… 

Μυωπική η εικόνα για τους Bulls…

Γενικός Δείκτηςγια μία μέρα πήρε ανοδικά τις 762 μονάδες, τη Δευτέρα, και τις έχασε την επόμενη δηλώνοντας ευθαρσώς την ανοδική του αδυναμία. Δυσπραγία που είχε φανεί στους ενεργούς επενδυτές από το μέσο της συνεδρίασης της Δευτέρας. Ζώνη, που δε πρέπει να καταστρατηγηθεί με τζίρο οι 744 με 740 μονάδες, καθώς θα αυξήσει την πίεση για ρευστοποιήσεις.



http://trading2day.com


Τραπεζικός Δείκτης…πήρε ανοδικά το όριο των 820 μονάδων αλλά κατάφερε να δώσει «πραγματικές» τιμές έως το 825 γράφοντας με πολύ γρήγορο και αχνό τρόπο τις 845 μονάδες. Χαρακτηριστικά είναι τα δύο candlesticks με το πολύ ασθενικό σώμα της Δευτέρας και της Τρίτης. Έτσι ήταν σχεδόν αναμενόμενη η καθοδική επιστροφή μιας που πάντα μια διάσπαση ανοδική ή καθοδική θα πρέπει να συνοδεύεται με μεγάλα candlesticks για να μπορέσω να πω ότι θα έχει ισχυρή συνέχεια.

ΜΥΤΙΛ..έχει σπάσει ανοδικά το καθοδικό τόξο αντίστασης στα 8,40 ευρώ προσπαθώντας να τραβήξει άλλη ρότα από αυτή της αγοράς. Όσο αντέχει το εν λόγω επίπεδο τόσο θα μαζεύει δυνάμεις για μια ανοδική κίνηση εκτόνωσης των 8,74 με 8,80 ευρώ.



http://trading2day.com/


Eurobank.. το πάτημα στο 0,715 έδωσε κίνηση ανοδική αλλά λίγο πριν το σημείο αλλαγής τάσης των 0,77 ευρώ έστριψε το τιμόνι και ξαναγύρισε πάλι στην αφετηρία. Όπως είχα αναφέρει και παλιά δε θέλω κλείσιμο κάτω το επίπεδο του 0,71 με 0,715 καθώς εάν επιβεβαιωθεί μπορεί να ανοίξει τη καταπακτή για το 0,66.

_________

FAST FINANCE AEΠΕΥ

!ΓΔ: Η απώλεια των 762 – 761 μονάδων επιβάρυνε σημαντικά την τεχνική εικόνα, ενώ σε περίπτωση επιβεβαιωμένων κλεισιμάτων χαμηλότερα της ζώνης 756 – 753 (χρειάζεται ακόμα ένα κλείσιμο), θα ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη ζώνη 747 – 741 από την οποία διέρχονται οι δύο ΚΜΟ των 200 ημερών.

  • Περίπτωση ανακατάληψης των 762 μονάδων θα δώσει αισιοδοξία, με τις αμέσως επόμενες αντιστάσεις στις 776 και 788,13 – 789,5 μονάδες (“gap” από 15/9). Στις 741 μονάδες ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών και στις 747 μονάδες ο εκθετικός ΚΜΟ των 200 ημερών.

!FTSE26: Το κλείσιμο χαμηλότερα των 1986 – 1977 μονάδων επιβαρύνει τεχνικά την εικόνα.

  • “Intraday position long” με “stop” στις 1963 μονάδες, ενώ σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών πρώτη αντίσταση στις 1995 και δεύτερη στις 2007 μονάδες.
  • Ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών στις 2015 μονάδες και ο απλός στις 2006, ενώ στις 1977 μονάδες εντοπίζεται ο εκθετικός ΚΜΟ των 200 ημερών και στις 1962 ο απλός.

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

!ΔΤΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Ο δρόμος προς τα χαμηλά ( απο τα υψηλά του Αυγούστου και τις 1100 μον) είναι  οριοθετημένος απ το κανάλι Α-Α1.

Στην πρώτη μίνι αντίδραση ο δείκτης πήγε μέχρι την F επέδειξε αδυναμία να την διασπάσει ( επισημαίνονται με κύκλους τα σημεία) με αποτέλεσμα την δημιουργία -πιο χαμηλά- μια διπλής τοπικής κορυφής στην F1 στο επίπεδο των 835 μον.

Η δεύτερη κορυφή προ 2-3 συνεδριάσεων που επισημαίνεται με τετραγωνάκι συγκεντρώνει:

Την F1 , την κατερχόμενη Α του καναλιού και τον εκμο 30 ημ που ο δείκτης σέβεται ιδιαίτερα απο τον Απρίλιο και εντεύθεν.



ΣΗΜΕΙΟ  ΚΛΕΙΔΙ οι 741 μον  της G που ΑΝ διασπαστούν, ενεργοποιούν την διπλή κορυφή με στόχο 20 μονάδες χαμηλότερα από τα χαμηλά της πολύ ισχυρής Ζ100(  664 μον)

Στο θετικό σενάριο μπορούν όμως να δώσουν αντίδραση που θα κριθεί εάν:
1) Δώσει ανοδική διαφυγή απ το κανάλι Α-Α1
2) Διασπάσει ο ΔΤΡ την F1  με αυξημένο όγκο συναλλαγών και επόμενο στόχο το επίπεδο των 900-911 μον.

_______________

!ΔΕΗ : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Mετά την απόσχιση και την εισαγωγή του ΑΔΜΗΕ στο χρηματιστήριο, η μετοχή κινείται εντός ενός  descending megaphone K-K2.

  • Η σημαντική γραμμή λαιμού Χ100 στα 2,08 € αποτελεί ορόσημο για την ( ανοδική κυρίως) κίνηση της μετοχής, που ΜΟΝΟ με την ανοδική διάσπασή της η διαγραμματική εξέλιξη θα μεταβληθεί  δραματικά.



Οπως επισημαίνεται και στο γράφημα, ο ΕΚΜΟ 30ΗΜ παίζει και αυτός σημαίνοντα ρόλο, καθώς  “στοπάρει” τον τίτλο και τον οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στο αρνητικό σενάριο, η μετοχή θα κινηθεί προς την κατερχόμενη γραμμή στήριξης Ν4 (ακόμα και κάτω απο τα 1,80€) ενώ στο θετικό απαιτείται ανοδική διάσπαση των:

  • 1) εκμο 30 ημ
  • 2) της Χ100
  • 3) της Κ ανω πλευράς του διευρυνόμενου σχηματισμού.
  • Σε τέτοια περίπτωση ο ελάχιστος στόχος είναι τα υψηλά της 20ης Ιουλίου στα 2,4200 ευρώ.

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

_____________

!OTE: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ… 



                                                                        Από τον Φεβρουάριο του 2016 η μετοχή κινείται εντός ενός ανοδικού σφηνοειδούς σχηματισμού ( ascending wedge ) D-D1.

Aπο τα υψηλά της [31-7-2017   11,15€]  έχει δημιουργήσει ένα σχηματισμό pennant , κλασσικός σχηματισμός συνέχειας, που όμως πρέπει να επιβεβαιωθεί με την ανοδική του λύση.
Όπως είναι ευκρινές στο διάγραμμα, η μετοχή βρίσκεται στην άνω πλευρά του Α-Α1 καθώς και προ των πυλών της σημαντικής F ( 10,35€).

Ενδεχόμενη επομένως διάσπαση αυτού του επιπέδου, θα δώσει δυναμική στον τίτλο με πρώτο στόχο τα τοπικά υψηλά, αύξηση του όγκου συναλλαγών και κατόπιν τη συνέχεια εντός του σχηματισμού και την άνω γραμμή του D.

Αρνηση διάσπασης του επιπέδου θα σημάνει υποχώρηση της μετοχής και τυχόν καθοδική διάσπαση του ακμο 30 εβδ και της Α1 θα δώσει κίνηση προς την κάτω πλευρά D1 του σχηματισμού.

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

!BIOΧΑΛΚΟ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Ενα μεγάλο ανοδικό κανάλι Ζ-Ζ1 έχει  δημιουργήσει η μετοχή από τον Μάιο του 2016.
Η συσσώρευση Φεβρ-Μαΐου του 2017 κάτω απο την G των 1,9000 οδήγησε σε έντονη ανοδική κίνηση και τα ψηλά των 3,5100 της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου.



  • Ο τίτλος φαίνεται να χαράσσει ένα πιθανολογούμενο σχηματισμό ωκω με γραμμή λαιμού τα 2,8000 γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα μας δώσει εκ νέου το πάτημα στην E100.
  • Σε περίπτωση όμως,  που επέλθει ανοδική διάσπαση της S των 3,1800 ευρώ, το ανοδικό σενάριο θα ενεργοποιηθεί, η δημιουργία του σχηματισμού θα ακυρωθεί
  • Και ο τίτλος θα κινηθεί με αυξημένο όγκο προς την υπέρβαση των τοπικών υψηλών και την άνω γραμμή Ζ του καναλιού και τα υψηλά του Φεβρουαρίου του 2015  στα 4,1000€.

_______


http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

!ΑΝΕΜΟΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Η μετοχή βρίσκεται σε διαδικασία  ενός πιθανολογούμενου σχηματισμού σημαίας RE  η ανοδική λύση του οποίου θα δώσει ισχυρή κίνηση με στόχο πολύ μεγαλύτερο από τα ιστορικά υψηλά ( 1,7000€)  Τιμή εισαγωγής τα 1,7000 ευρώ.



Βρίσκεται όμως και προ των πυλών ενός πλέγματος ισχυρών αντιστάσεων:

1) Της γραμμής τάσης Α

2) Της  S στα 1,4400 ευρώ ( επισημαίνεται με κύκλους το πόσο σημαντική ειναι και

3) της κατερχόμενης περιοριστικής R .

Aρνηση του τίτλου να διασπάσει ανοδικά αυτό το επίπεδο, θα φέρει υποχώρησή του προς την S1 στα  1,2400 € και προς τον EKMO 200HM που όπως φαίνεται στο γράφημά μας απετέλεσε πολύ καλή στήριξη κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Ενδεχόμενη απώλεια του, όπως και της S1, θα σχηματοποιήσει το κανάλι πατώντας στην Ε σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, πριν αντιδράσει εκ νέου, διατηρώντας την μεσοπρόθεσμη ανοδική της τάση.

_____________________




IBG Disclaimer http://www.ibg.gr/disclaimers/IBGDisclaimer.pdf (contact: spoulis@ibg.gr)

________________________

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης