Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

H AMK των 2,86 δισ. της Eurobank έχει καλυφθεί πριν ξεκινήσει.... – Στον Μεγάλου θα πρέπει να αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας

tags :
H AMK των 2,86 δισ. της Eurobank έχει καλυφθεί πριν ξεκινήσει.... – Στον Μεγάλου θα πρέπει να αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας
Προσωπική επιτυχία η ΑΜΚ της Eurobank….για τον Χ. Μεγάλου
Η αύξηση κεφαλαίου των 2,86 δισεκ. ευρώ της Eurobank έχει καλυφθεί, παρ΄ ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η δημόσια προσφορά.
Να σημειωθεί ότι το book building ανοίγει στις 25 Απριλίου και κλείνει 29 Απριλίου, στις 30 Απριλίου θα καθοριστεί η τελική τιμή που θα είναι στα 0,30 ευρώ και στις 9 Μαΐου θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές.
Η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank δεν πρέπει να αποδοθεί μόνο στην γενική τάση που θέλει τους ξένους να επενδύουν σε ελληνικά assets.
Η επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank, πρέπει να αποδοθεί κυρίως στον Χρήστο Μεγάλου τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, ο οποίος αταλάντευτα εδώ και μήνες, όχι στα φώτα της δημοσιότητας έχτισε μεθοδικά την επιτυχία.
Όταν πριν μήνες ο Μεγάλου ο CEO της Eurobank δήλωνε ότι η αμκ θα καλυφθεί ούτε η Πειραιώς, ούτε η Alpha ούτε το ελληνικό κράτος είχαν βγει στις αγορές.
Ο Μεγάλου έχτισε πάνω στην παρακαταθήκη που είχε αφήσει ο Καραμούζης ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank ο οποίος έφερε την Fairfax και με κατάλληλους χειρισμούς όχι μόνο βρήκε στρατηγικούς επενδυτές αλλά διασφάλισε πλήρως την αύξηση κεφαλαίου των 2,86 δισεκ.
Η επιτυχία Μεγάλου είναι ακόμη μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη και το τι συνέβη στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα όπου το έργο Μεγάλου προσέκρουε σε πολλά εμπόδια.
Να σκεφθεί κανείς ότι κάποιοι εκ της Τρόικα…υποστήριζαν ότι ο Μεγάλου ασχολείται μόνο με την αμκ και όχι με την Eurobank.
Η επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank είναι κατά βάση επιτυχία του Μεγάλου και των στελεχών της Eurobank που εργάστηκαν για την επιτυχία της αυξήσεως κεφαλαίου.
Σίγουρα η Eurobank έχει value, σίγουρα η αποκρατικοποίηση θα την επαναφέρει στο προσκήνιο το τραπεζικό και το χρηματιστηριακό αλλά θα πρέπει να αποδοθεί το εξής στον Μεγάλου.
Οι ζημίες του 2014 που θα έρθουν στην Eurobank αποδεικνύουν ότι μετά την αμκ η διοίκηση πρέπει να εστιαστεί στην αναδιάρθρωση αλλά σίγουρα η τράπεζα είναι στον σωστό δρόμο.
Θα το γράψουμε ωμά και ξεκάθαρα αλλά πέρα για πέρα αληθινά.
«Στην αρχή τον Χρήστο Μεγάλου τον είχαν για εύκολο και αναλώσιμο εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος.
Το αποκαλούσαν ο Χρηστάκης είναι καλό παιδί αλλά στην πορεία κέρδισε το εξής να το αποκαλούν τελικώς…. ο Μεγάλου αποδείχθηκε Μεγάλος σε αποτελεσματικότητα και ικανότητες».
Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί πρέπει να ξέρουν κάποιοι ότι γνωρίζουμε πολύ καλά….τι έχει συμβεί στο παρασκήνιο…..για εσάς τους 3-4 που γνωρίζετε….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης