Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Με λιγότερα από 1,25 δολ. την ημέρα ζει 1 στους 5 κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών - Αρνητική πρωτιά για την Ινδία

tags :
Με λιγότερα από 1,25 δολ. την ημέρα ζει 1 στους 5  κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών - Αρνητική πρωτιά για την Ινδία
Έχει σημειωθεί πρόοδος στην αντιμετώπιηση της ακραίας φτώχειας παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
Μπορεί ο κόσμος να έχει σημειώσει πρόοδο στη συρρίκνωση της ακραίας φτώχειας, ωστόσο ένα στους πέντε κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών, εξακολουθεί να ζει με 1,25 δολ. την ημέρα, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για το 2014.
Σύμφωνα με το CNBC, παρά την επίτευξη του στόχου για περιορισμό της φτώχειας παγκοσμίως πριν το 2015, η πρόοδος είναι άνιση.
«Κάποιες περιοχές όπως η Ανατολική Ασία και η Νοτιανατολική Ασία, έχουν πετύχει το στόχο μείωσης της ακραίας φτώχειας, ωστόσο άλλες περιοχές όπως η Υποσαχάρια Αφρική και η Νότια Ασία, έχουν μείνει πίσω, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Στην Υποσαχάρια Αφρική και στη Νότια Ασία, το 48% και 30% των κατοίκων αντίστοιχα, ζουν με λιγότερα από 1,25 δολ. την ημέρα, έναντι 56% και 51% το 1990.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ινδία. Το ένα τρίτο των ανθρώπων που υφίστανται ακραία φτώχεια ζουν εκεί.
Η χώρα ευελπιστεί ότι ο νέος πρωθυπουργός Narendra Modi, θα προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αναγέννηση της οικονομία, βγάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια.
Στον αντίποδα η Κίνα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στη μείωση του δείκτη ακραίες φτώχειας, η οποία πλέον διαμορφώνεται στο 12% από 60% δύο δεκαετίες πριν.
Ωστόσο, παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο, η Κίνα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με το μεγαλύτερο μερίδιο ακραίες φτώχειας και ποσοστό 13%.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Νιγηρία με 9%, το Μπαγκλαντές με 5% και τη Δημοκρατία του Κονγκό με 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης