Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Από 17 έως 24 Ιουλίου το επετειακό 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

tags :
Από 17 έως 24 Ιουλίου το επετειακό 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού
Έχει κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου
Ξεκινάει αύριο στην πόλη της Καλαμάτας το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου, με πλούσιο πρόγραμμα και παράλληλες εκδηλώσεις.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού γιορτάζει, μάλιστα, φέτος την 20η επέτειό του.
«Στα είκοσι χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά χορευτικά πράγματα και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής κατάφερε να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία», αναφέρει σχετικά η οργανωτική επιτροπή του.  
Συνεχίζει, δε, τονίζοντας πως «ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών, που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας είτε μέσα από την ανάθεση χορογραφικού έργου σε ταλαντούχους δημιουργούς, είτε μέσα από την στήριξη της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων».
Με την ίδια διάθεση έχει διοργανωθεί και πρόκειται να διεξαχθεί και η φετινή γιορτή του χορού, στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης