Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στροφή 180 μοιρών από τους διεθνείς αναλυτές! - Γυρίζουν την πλάτη στις αγορές του ευρωπαϊκού Βορρά και ψηφίζουν μαζικά την περιφέρεια - Μετά τη JP Morgan, ράλι στα χρηματιστήρια του Νότου προβλέπει και η Nomura!

Στροφή 180 μοιρών από τους διεθνείς αναλυτές! - Γυρίζουν την πλάτη στις αγορές του ευρωπαϊκού Βορρά και ψηφίζουν μαζικά την περιφέρεια - Μετά τη JP Morgan, ράλι στα χρηματιστήρια του Νότου προβλέπει και η Nomura!
Oλοένα και επεκτείνεται ο κατάλογος των διεθνών επενδυτικών οίκων που "στοιχηματίζουν" στη συνέχιση του ανοδικού ράλι των αγορών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, λόγω της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας. Χθες ήταν η JP Morgan, σήμερα είναι η Nomura...
Eιδικότερα, όπως αναφέρει η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα σε νέα έκθεσή της, οι αγορές της ευρωπαϊκή περιφέρειας θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά το προσεχές διάστημα. Μάλιστα η Nomura δίδει και χρονοδιάγραμμα, υποστηρίζοντας πως τα χρηματιστήρια των χωρών της περιφέρειας θα κινούνται ανοδικά τους επόμενους 6-12 μήνες.
Εξειδικεύοντας περισσότερο τις προτιμήσεις τους, οι αναλυτές της Nomura εξηγούν: Προτιμώμενες οι αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας, παρά η βρετανική αγορά.
"Οι αγορές σε Ιταλία και Ισπανία εμφανίζονται εξαιρετικά ελκυστικές, σε ό,τι αφορά θέματα αποδόσεων", εκτιμά η Nomura.
"Οι μετοχές της περιφέρειας είναι πιο ελκυστικές από τις αγορές του ισχυρού Βορρά της Ευρωζώνης", σπεύδει να διευκρινίσει η Nomura.
Όπως ανέφερε χθες το www.bankingnews.gr, συνέχιση της ανόδου στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας προβλέπει η JP Morgan, πηγαίνοντας κόντρα σε όλους εκείνους τους αναλυτές που κάνουν λόγο για εξαιρετικά υπερτιμημένες ευρωπαϊκές μετοχές.
"Το ράλι στην περιφέρεια τείνει να καταστεί υπερβολικό; Κατά την άποψή μας, όχι...", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "Has the rally in periphery gone too far? Not in our view - Stay the course", την οποία εξασφάλισε το www.bankingnews.gr.
Όπως αναλύει στην εν λόγω έκθεσή της η JP Morgan, τα χρηματιστήρια σε Ισπανία και Ιταλία μετρούν κέρδη της τάξης του 25% μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών και έναντι του παγκόσμιου χρηματιστηριακού δείκτη, του MSCI World, τα κέρδη του οποίου το τελευταίο τρίμηνο δεν ξεπερνούν το 3%.
"Μπορούν οι εξαιρετικά θετικές επιδόσεις των ευρωπαϊκών αγορών να συνεχιστούν;", διερωτάται η αμερικανική τράπεζα. Και απαντά: Δεδομένου του πρόσφατου ράλι που έχουν σημειώσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεν αποκλείεται να υπάρξει μια πρόσκαιρη διόρθωση. Αλλά αυτή η διόρθωση θα αποτελέσει ξεκάθαρα μια αγοραστική ευκαιρία.
Κατά τη JP Morgan, σε γενικές γραμμές, όλα συνηγορούν πως το ράλι των αγορών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια θα συνεχιστεί. Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει πως η άνοδος στα χρηματιστήρια Ισπανίας και Ιταλίας θα είναι η μεγαλύτερη.
Ειδική μνεία κάνει η JP Morgan στις τραπεζικές μετοχές της περιφέρειας, δηλώνοντας overweight και αναφέροντας τα εξής: "Οι τράπεζες αποτελούν την κορυφαία μας επιλογή, καθώς το trading στον εν λόγω κλάδο μοιάζει ελκυστικό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης