Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΜΙG: Οφέλη ύψους 43 εκατ. ευρώ από την πώληση των μετοχών της Olympic Air στην Aegean - Θα καταγραφεί στα οικονομικά μεγέθη του δ' 3μηνου του 2013

tags :
ΜΙG: Οφέλη ύψους 43 εκατ. ευρώ από την πώληση των μετοχών της Olympic Air στην Aegean - Θα καταγραφεί στα οικονομικά μεγέθη του δ' 3μηνου του 2013
Θετικό αποτέλεσμα ύψους 43 εκατ. ευρώ έχει για τoν όμιλο της MIG η πώληση του συνόλου των μετοχών της Olympic Air στην Αεροπορία Αιγαίου (Aegean).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MIG, το θετικό αυτό αποτέλεσμα θα απεικονιστεί στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου του 4ου τριμήνου 2013.
Στις ατομικές οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας, η εν λόγω πώληση δεν έχει καμία επίπτωση.
Όπως ανέφερε ήδη από χθες το www.bankingnews.gr, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% των μετοχών της OIympic Air από την Aegean και η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών, με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην AEGEAN και την Marfin Investment Group AE.
Το τελικό τίμημα της εξαγοράς καθορίστηκε σε 72 εκατ. ευρώ για όλες τις πωλούμενες μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη καταβληθεί ποσό 20 εκατ. ευρώ κατά την υπογραφή του Προσυμφώνου την 22/10/2012 και έχει συμφωνηθεί το υπόλοιπο τίμημα να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβλήθηκε σήμερα, κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.
Με την ολοκλήρωση και του τυπικού αυτού σκέλους της διαδικασίας, η Olympic Air καθίσταται θυγατρική της Αegean, η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο της διοίκησης της εταιρείας.
Το σύνολο των ωφελειών που προκύπτουν καθώς και η παρουσίαση του πλάνου της Aegean μετά την εξαγορά, θα παρουσιαστούν σε σχετική Συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η εταιρεία στις 31 Οκτωβρίου 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης