Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Nomura: Στην επόμενη γωνία... κρύβεται ένα μαζικό sell off στις αγορές - Η βουτιά μπορεί να φτάσει έως και 50% - Στις 1.800 μονάδες ο S&P 500 σε 5 μήνες, αν δεν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή

tags :
Nomura: Στην επόμενη γωνία... κρύβεται ένα μαζικό sell off στις αγορές - Η βουτιά μπορεί να φτάσει έως και 50% - Στις 1.800 μονάδες ο S&P 500 σε 5 μήνες, αν δεν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή
Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές μπορεί να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, αλλά οι επενδυτές θα πρέπει να προσέξουν, σύμφωνα με τον Bob Janjuah, τον στρατηγικό αναλυτή της Nomura, ο οποίος πιστεύει ότι μια μεγάλη βουτιά στις παγκόσμιες αγορές είναι ακριβώς πίσω από την "επόμενη γωνία".
Στο τέλος αυτού του τριμήνου μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014, η αγορά δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει μια επικίνδυνη κορύφωση, την οποία μπορεί να διαδεχθεί ένα sell off της τάξεως του 25% έως 50% το οποίο θα εκτείνεται τα τρία επόμενα τρίμηνα του 2014, αναφέρει ο Janjuah.
"Ενώ ο στόχος μου για το υψηλό του S&P 500 κατά τους επόμενους πέντε μήνες παραμένει καθηλωμένος στις περίπου 1.800 μονάδες, οι επενδυτές θα πρέπει να προσέξουν μην τυχόν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή των κινδύνων κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων τριμήνων του 2014 και το 2015".
Ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης, ο Janjuah πρόσθεσε ότι ένα ενδιάμεσο sell- off θα μπορούσε να συμβεί πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, λόγω του ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει όλα τα τελευταία καλά νέα για την ανάπτυξη. Υπάρχει πιθανώς μια περίοδος risk-off από τους επενδυτές, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τον S&P 500 από 1.775 μονάδες ίσως στις 1.650 / 1.700 μονάδες, ή ακόμα και χαμηλότερα στην περιοχή των 1.600 / 1.650 μονάδων.
Και ο λόγος πίσω από όλες αυτές τις εξελίξεις; Η αναιμική παγκόσμια ανάπτυξη, τα μέτρια εταιρικά μεγέθη και η "επικίνδυνα " χαλαρή νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τον Janjuah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης