Επιχειρήσεις

Η Wind Hellas εξαγόρασε το 27% της Forthnet σήμερα ελέγχοντας πλέον του 32% της εισηγμένης – Έντονες οι εξελίξεις στον κλάδο

tags :
Η Wind Hellas εξαγόρασε το 27% της Forthnet σήμερα ελέγχοντας πλέον του 32% της εισηγμένης – Έντονες οι εξελίξεις στον κλάδο
H αντεπίθεση της Wind Hellas στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, της σταθερής τηλεφωνίας και του internet συνεχίζεται με την εξαγορά της Forthnet
Η Wind Hellas είναι ο αγοραστής των 3.503.073 μετοχών της Forthnet, που αντιπροσωπεύουν το 27% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.
Η συναλλαγή έγινε μέσω πακέτου στα 1,41 ευρώ ανά μετοχή λίγο πριν το πέρας των δημοπρασιών στο Χ.Α. με την αξία της συναλλαγής στα 4,923 εκατ. ευρώ.

Mετά την εξαγορά του 27% το ποσοστό της Wind στην Forthnet ξεπερνά πλέον το 32% (το 3,06% που αγόρασε πακέτο από θεσμικό επενδυτή και 2,2% που έχει μαζέψει τμηματικά).
Nα σημειωθεί ότι η Forthnet προχωρά σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών ύψους 29,1 εκατ ευρώ με την έκδοση περίπου 97 εκατ. νέων μετοχών που θα διατεθούν υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 15 νέες για κάθε δύο παλαιές.
Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε στα 0,30.
Η άσκηση των δικαιωμάτων θα γίνει από 10 έως 24 Δεκεμβρίου και οι νέες μετοχές θα είναι διαπραγματεύσιμες στο πρώτο 10ήμερο του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης