Τελευταία Νέα
Bank Insider

Αλ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα την κερκόπορτα για μαζικούς πλειστηριασμούς

Αλ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα την κερκόπορτα για μαζικούς πλειστηριασμούς
Δεν ορίζεται τίποτα στο νομοσχέδιο για προστασία των «κόκκινων» δανείων» από funds που θέλουν να τα αγοράσει, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τη γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου.
Με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς η κυβέρνηση αφήνει ορθάνοιχτη την κερκόπορτα για να ξεκινήσουν μαζικά πλειστηριασμοί, τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο δεν ορίζεται τίποτα για προστασία των «κόκκινων» δανείων από funds που θέλουν να τα αγοράσουν, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τον λεγόμενο νόμο Παπαθανασίου, που προέβλεπε προστασία για χρέη προς τις τράπεζες έως 200.000 ευρώ.
Αναφερόμενος στους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν μπορεί να παίζουμε κρυφτούλι και να κρύβουμε την παράταση της ομηρίας των δανειοληπτών. Κάθε βουλευτής να αναλάβει την ευθύνη του».
Από την πλευρά της η κ. Καλαποθαράκου κάλεσε τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στην πραγματικότητα απελευθερώνονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης