Τελευταία Νέα
Bank Insider

Bίαιη πτώση των αγορών προβλέπουν για το 2014 Nomura, Investec Asset Management και Societe Generale - Πιθανή διόρθωση έως -50%

Bίαιη πτώση των αγορών προβλέπουν για το 2014 Nomura, Investec Asset Management και Societe Generale - Πιθανή διόρθωση έως -50%
Η πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων είναι αναπόφευκτη - Μετά το ράλι, έρχεται η διόρθωση
Mαζική και βίαιη διόρθωση των διεθνών αγορών προβλέπουν για το νέο έτος, 2014, τρεις κορυφαίοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, εκτιμώντας επί της ουσίας πως το ράλι του 2013 κάποια στιγμή θα "ξεφουσκώσει".
"Η βίαιη πτώση των αγορών βρίσκεται στην... επόμενη στροφή του δρόμου", προειδοποιεί ο Bob Janjuah, στρατηγικός αναλυτής της Nomura, γνωστός για τις bearish (απαισιόδοξες) προβλέψεις του.
Σύμφωνα με τον Janjuah, οι μετοχές διεθνώς δεν αποκλείεται να χάσουν έως και το 50% της αξίας τους, κατά τους τελευταίους 9 μήνες του επόμενου έτους, 2014.
"Η πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων είναι αναπόφευκτη. Μετά το ράλι, έρχεται η διόρθωση", δηλώνουν από την πλευρά τους οι αναλυτές της Investec Asset Management.
"Μέχρι τα μέσα του 2014, ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street μπορεί να κινηθεί ανοδικά. Από εκεί και πέρα, όμως, έρχεται διόρθωση των χρηματιστηρίων", σχολιάζει από την πλευρά του ο Kit Juckes, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale.
"Θα κατορθώσει η ήπια ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας να διατηρήσει το θετικό κλίμα στις αγορές ή όχι; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα για το 2014", προσθέτει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης