Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τουρκία από τη BlackRock - Ενισχύει τις θέσεις της στις μετοχές

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τουρκία από τη BlackRock - Ενισχύει τις θέσεις της στις μετοχές
Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
«Ιστορικά, οι αναδυόμενες αγορές ανταμείβουν εκείνους που τολμούν όταν οι άλλοι φοβούνται”. Με αυτή τη φράση ο S.Vecht, επικεφαλής της BlackRock Λονδίνου στις αναδυόμενες αγορές  δηλώνει την πρόθεσή του να επενδύσει στην αναδυόμενη χρηματοοικονομική αγορά της Τουρκίας αγοράζοντας μετοχές  «ευκαιρίες».
Ο πολιτικός  «πυρετός» που δημιουργήθηκε στην Τουρκία, «τράβηξε» προς τα κάτω τις τιμές και προσέλκυσε επενδυτές όπως η BlackRock. “Ενισχύουμε τις θέσεις μας στην Τουρκία, ιδιαίτερα σε μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου αφού οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές”, δηλώνει ο S.Vecht σύμφωνα με το Bloomberg.
Αξίζει μα σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 9% από τις 17 Δεκεμβρίου.
Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, η BlackRock με την έκθεση που δημοσίευσε στις 9 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ελκυστικές τις τιμές που θα κυμανθούν οι μετοχές παγκοσμίως το 2014, ενώ ο επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων, R.Koesterich, δηλώνει ότι η καλύτερη «περιοχή» για επενδύσεις θα είναι η Ευρώπη και λιγότερο οι ΗΠΑ.

Βάλια Κουλουριώτη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης