Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣΕΤΕ- "Οι προοπτικές του τουρισμού θα ωφελήσουν άμεσα την ελληνική κοινωνία"

ΣΕΤΕ-
Με βάση το νέο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, με ορίζοντα επταετίας αναμένονται  24 εκατ. διεθνείς αφίξεις και 48 δισ. σε Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν
Οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου, θα ωφελήσουν άμεσα την ελληνική κοινωνία τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδ. Ανδρεάδης, μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ με τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς.
Κατά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα που πέτυχε ο τομέας του τουρισμού κατά το 2013 και για τους άμεσους στόχους του 2014, ενώ έγινε και παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου, το οποίο έχει σχεδιαστεί με ορίζοντα επταετίας, με στόχο τα 24 εκατ. διεθνών αφίξεων και 48 δισ. σε Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και θα υλοποιηθεί και μέσω των εργαλείων του ΣΕΤΕ, της Marketing Greece και του ΙΝΣΕΤΕ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρεάδης, με την υπογραφή Εθνικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων έγινε το πρώτο «ουσιαστικό βήμα» και τέθηκαν οι βάσεις για την επίτευξη των στόχων των επομένων ετών.
Σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε ότι εκφράστηκε η «πολύ θετική» σημασία της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για τη διατήρηση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% και ελήφθη η διαβεβαίωση ότι άμεσα θα ακολουθήσει μια σειρά βελτιωτικών προτάσεων και ενεργειών, όπως η περαιτέρω επιτάχυνση της χορήγησης βίζας Σένγκεν, το άνοιγμα των 30 σημαντικότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο 2014 από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, κλπ.
«Είμαστε βέβαιοι ότι με πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας και μέσα στη ζώνη του Ευρώ, η Ελλάδα θα καταφέρει να εξελιχθεί σε μία αληθινά σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, σε μία νέα Ελλάδα του 21ου αιώνα» κατέληξε ο κ. Ανδρεάδης.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης