Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ- Eπιβεβαιώνονται oι «απαισιόδοξοι προφήτες» για τα ποσοστά της ανεργίας

ΓΣΕΕ- Eπιβεβαιώνονται oι «απαισιόδοξοι προφήτες» για τα ποσοστά της ανεργίας
To 33% αγγίζει η πραγματική ανεργία σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ
Tα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία «επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις προβλέψεις για τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.
Μάλιστα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «μπορεί η ΕΛΣΤΑΤ να υπολογίζει την ανεργία τον Οκτώβρη στο 27,8% η πραγματική ανεργία όμως αγγίζει το 33%» και υπογραμμίζει ότι για το 2014 προβλέπεται ο μη ενεργός πληθυσμός θα είναι κατά 1.100.000 άτομα περισσότερος από τους απασχολούμενους.
«Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να μιλά κάθε φορά για “απαισιόδοξους προφήτες” σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της συνομοσπονδίας, το ποσοστό όμως του 27,8% των ανέργων αποδεικνύει ποιοι αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει γύρω τους και ποιοι με τερτίπια και επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο» επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση.
Η Συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία «αποτελεί και το σημαντικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας» και την εγκατάλειψη των πολιτικών της  «της ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης