Τελευταία Νέα
Οικονομία

Να αλλάξει η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

tags :
Να αλλάξει η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Αίτημα της ΕΣΕΕ προς το υπουργείο Ανάπτυξης


Να αλλάξει ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με αίτημα της προς το υπουργείο Ανάπτυξης.
Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι ολοένα και περισσότεροι έμποροι επιθυμούν αλλαγές στη νομοθεσία, τονίζοντας ότι ο εμπορικός κόσμος διάκειται υπέρ της «λευκής νύχτας», δηλαδή να μένουν τα καταστήματα ανοιχτά έως πολύ αργά κάποια Σάββατα παρά να λειτουργούν τις Κυριακές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εξετάζει να υποβάλει αίτημα προς το υπουργείο για λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, και όχι τις δύο πριν τα Χριστούγεννα που ισχύει σήμερα, αλλά και για δύο «λευκές νύχτες» τον χρόνο, η μια την Ημέρα του Καταναλωτή (15 Μαρτίου) και η άλλη την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου (22 Σεπτεμβρίου).
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το τζίρο των επιχειρήσεων, η λειτουργία τις δύο Κυριακές του Δεκεμβρίου είχε θετικά αποτελέσματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διπλασιάσθηκε η επισκεψιμότητα, ενώ είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι καλύτερα πήγαν όσα εμπορικά δούλεψαν την τελευταία Κυριακή του χρόνου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης