Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ - Επικοινωνιακό τερτίπι το επίδομα των 200 ευρώ για τους ανέργους

tags :
ΓΣΕΕ - Επικοινωνιακό τερτίπι το επίδομα των 200 ευρώ για τους ανέργους
Οι περισσότεροι άνεργοι καθίστανται μη δικαιούχοι με τους όρους και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, τονίζει
Για επικοινωνιακά τερτίπια ως προς την κοινωνική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «την ώρα που το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων αγγίζει το 71%, η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρεί να μας πείσει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική».
Αναφερόμενη στο επίδομα των 200 ευρώ στους μακροχρόνιους ανέργους, τονίζει ότι με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τη χορήγησή του, καθίστανται μη δικαιούχοι οι περισσότεροι απ' όσους αναζητούν εργασία περισσότερο από 12 μήνες.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει απαράδεκτη την υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται ότι για να λάβει ο άνεργος το σχετικό επίδομα πρέπει να μην έχουν περάσει δυο  μήνες μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας, «όταν σε παλαιότερες αποφάσεις η άσκηση του δικαιώματος ίσχυε για διάστημα έως και εννέα μήνες μετά τη λήξη του επιδόματος ανεργίας».
Διερωτάται δε, «ποιος δίνει το δικαίωμα σε όσους λαμβάνουν αυτές τις ανάλγητες αποφάσεις να εμπαίζουν την κοινωνία που ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά».
Τέλος, η ΓΣΕΕ τονίζει με ανακοινώσεις «άνευ ουσίας» και επιδόματα που «ανακουφίζουν ελάχιστα, ελάχιστους» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης