Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς «χαλάρωση» οι όροι της «Bασιλείας III» προκειμένου να τονωθεί η παγκόσμια ανάπτυξη – Αλλαγές στο δείκτη μόχλευσης των τραπεζών

Προς «χαλάρωση» οι όροι της «Bασιλείας III» προκειμένου να τονωθεί η παγκόσμια ανάπτυξη – Αλλαγές στο δείκτη μόχλευσης των τραπεζών
Την Κυριακή οι αποφάσεις...
Τη χαλάρωση των τραπεζικών όρων της «Bασιλείας III» επιθυμούν οι εποπτικές και τραπεζικές αρχές διεθνές, με απώτερο στόχο την τόνωση της οικονομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι εποπτικές και τραπεζικές αρχές επιθυμούν τη χαλάρωση των τραπεζικών κανονισμών, ως «όχημα» για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές προσανατολίζονται στην άρση μερίδας περιορισμών στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, μέσω δανείων σε επιχειρήσεις.
Την Κυριακή οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη θα συναντηθούν προκειμένου να εξετάσουν την ενδεχόμενη «χαλάρωση» των τραπεζικών ορών της «Bασιλείας III» και την μείωση του λεγόμενου, δείκτη μόχλευσης.
Ο δείκτης μόχλευσης αναφέρεται στην αναλογία των διαθέσιμων τραπεζικών κεφαλαίων έναντι του συνολικού ενεργητικού μίας τράπεζας.
Μέχρι στιγμής, ο δείκτης μόχλευσης έχει οριστεί στο 3%.
Βέβαια, αρκετοί τραπεζίτες διεθνώς κάνουν λόγο για υπερβολικά αυστηρό μέτρο, αξιώνοντας την αναθεώρησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης