Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόμνημα της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα εργασιακά

tags :
Υπόμνημα της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα εργασιακά
Η ΓΣΕΕ στο υπόμνημα της εστιάζει στις «βίαιες ανατροπές» σε βάρος των εργαζομένων της Ελλάδας από το 2010
Με υπόμνημα της προς το Συμβούλιο της Ευρώπης κάνει λόγο για τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και της τρόικας στα εργασιακά δικαιώματα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα από το 2010.
Η ΓΣΕΕ στο υπόμνημα της εστιάζει στις «βίαιες ανατροπές» σε βάρος των εργαζομένων, και στα νομοθετήματα με τα οποία επιβλήθηκαν στους εργαζόμενους οριζόντια μόνιμα μέτρα λιτότητας, τα οποία «μείωσαν και υποβάθμισαν σημαντικά το επίπεδο μισθών και συντάξεων, παραβιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις και αυτά ακόμη τα ακραία όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης».
Παράλληλα, καταγγέλλει «ευθεία υπονόμευση» του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της δυνατότητας παραγωγής συλλογικών ρυθμίσεων, που υποστηριζόταν από τον επικουρικό μηχανισμό της διαιτησίας του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Πέρα από το νομοθετικό πεδίο, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα ολοκληρώνεται με την πρακτική «κατεδάφιση» του προστατευτικού πλέγματος κανόνων και δικαιωμάτων, τα οποία δέχτηκαν τη «χαριστική βολή» από την επικράτηση «ακραίας ευελιξίας» και την εκτίναξη της ανεργίας.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης