Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πώς η Vodafone έβαλε φρένο στα σχέδια της Wind για την Forthnet – Η επόμενη μέρα για την εταιρία με τους τρεις ισχυρούς μετόχους

tags :
Πώς η Vodafone έβαλε φρένο στα σχέδια της Wind για την Forthnet – Η επόμενη μέρα για την εταιρία με τους τρεις ισχυρούς μετόχους
Τα σχέδια της Wind ήταν από την αρχή ξεκάθαρα - Απαλλαγμένη από δάνεια, με ταμειακά διαθέσιμα 60 εκατ. ευρώ, να καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος μετά τον ΟΤΕ
Τρεις πλέον ισχυρούς μετόχους μετρά - και επίσημα - η Forthnet στο μετοχικό της κεφάλαιο και αν μη τι άλλο αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Κατάφερε χωρίς κόπο να βάλει στα ταμεία της 29 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκησή της μέσω των συνδυαστικών της πακέτων (Νοva, σταθερό, internet) προσέλκυσε ισχυρούς παίκτες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.
Το επόμενο στοίχημα για την Forthnet αποτελεί η ρύθμιση των τραπεζικών της δανείων που ανέρχονται στα 300 εκατ ευρώ.

Πώς η Vodafone έβαλε πάγο στα επεκτακτικά σχέδια της Wind
Xτες η Vodafone ανακοίνωσε τη συμμετοχή της κατά 6,51% στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet που αντιστοιχεί σε 7.162.751 μετοχές, με αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η απόκτηση της εν λόγω συμμετοχής στη Forthnet εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων επενδύσεων της εταιρείας, διευρύνοντας τις στρατηγικές της επιλογές στην παροχή ενοποιημένων επικοινωνιών.
Με την κίνηση αυτή η Vodafone έβαλε φρένο στα σχέδια της Wind για τη Forthnet καθώς η πρώτη, πριν από την αύξηση κεφαλαίου και σταδιακά με αγορές μέσω του Χρηματιστηρίου, ενίσχυσε το ποσοστό της πάνω από το 32,5%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet, η Emirates International Telecommunications (EIT), να αφυπνιστεί και να αυξήσει το ποσοστό του από 40% σε 44%.
Τα σχέδια της Wind ήταν από την αρχή ξεκάθαρα. Απαλλαγμένη από δάνεια, με ταμειακά διαθέσιμα 60 εκατ. ευρώ και με δυνατότητα μόχλευσης για άλλα 150 εκατ. ευρώ, ήταν διατεθειμένη να αποκτήσει τη Forthnet και να καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος μετά τον ΟΤΕ.
Οι Αραβες της EIT που έβλεπαν το κίνδυνο να χάσουν μέσα από τα χέρια τους της Forthnet ενίσχυσαν το ποσοστό τους από 40% σε 44% αλλά δεν ήταν διατεθειμένοι να επενδύσουν παραπάνω (ήδη έχουν επενδύσει 200 εκατ. ευρώ και η αξία της επένδυσης τους σήμερα αποτιμάται στα 90 εκατ. ευρώ).
Τότε η κίνηση – ματ έγινε από την Vodafone (πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινήθηκε αυτόνομα αλλά σε συμφωνία με τους Άραβες)  αφού συμμετέχοντας στην αύξηση κεφαλαίου της Forthnet και αποκτώντας το 6, 51%, έβαλε πάγο στα σχέδια της Wind.
Πλέον οι Άραβες μαζί με την Vodafone ελέγχουν το 50,51% της Forthnet και εκ των πραγμάτων τα σχέδια της Wind για επιθετικές κινήσεις «παγώνουν».
Βεβαίως η Wind έχει εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσοστό για τις εξελίξεις στη Forthnet, που όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, αναμένονται σύντομα.…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης