Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολ. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Απαιτείται συνέργεια πολλών φορέων για να εφαρμοστεί η «σχολική ανάπαυλα»

Ολ. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Απαιτείται συνέργεια πολλών φορέων για να εφαρμοστεί η «σχολική ανάπαυλα»
Το υπουργείο εξετάζει με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα, τόνισε
Είναι απαραίτητη η συνέργεια πολλών υπουργείων και φορέων προκειμένου να εφαρμοστεί η πρόταση της ομοσπονδίας των ξενοδόχων για σχολική ανάπαυλα μετά την Καθαρά Δευτέρα, επισημαίνει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία σημειώνει ότι το θέμα εξετάζεται με τη δέουσα σοβαρότητα.
«Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για προγράμματα σχολικής ανάπαυλας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου εξετάζεται από το υπουργείο Τουρισμού με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Για να υπάρξει όμως ολοκληρωμένη εφαρμογή του προτεινόμενου προγράμματος, απαιτείται η συνέργεια πολλών Υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.
Όπως σημείωσε η υπουργός Τουρισμού είναι αναγκαίο το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλία «για τη διευθέτηση όλων των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων», το υπουργείο Πολιτισμού «για την πολιτιστική διάσταση του προγράμματος μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής», καθώς και το υπουργείο Μεταφορών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.
Ακόμη τόνισε τη σημασία  «των Περιφερειών της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών».
Αν θέλουμε να εφαρμοστεί ολοκληρωμένα η πρόταση για σχολική ανάπαυλα, σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, πρέπει «να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού προγράμματος, ενταγμένου στην ελληνική πραγματικότητα, προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιόδου, που θα εξυπηρετεί με σοβαρότητα μια πολιτική αναζωογόνησης του τουρισμού σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές».
Στόχος του υπουργείου Τουρισμού, πρόσθεσε η κ. Κεφαλογιάννη, είναι «η στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και η διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας» και πρόσθεσε ότι κάθε πολιτική πρωτοβουλία «εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό που υπηρετεί κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς».
Το υπουργείο Τουρισμού, κατέληξε η υπουργός, «βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους τουριστικούς παράγοντες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης με κύριο γνώμονα, το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης