Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ – Χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ για τις αποδοχές των ένστολων

tags :
ΓΣΕΕ – Χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ για τις αποδοχές των ένστολων
Διερωτάται πόσο σύντομα θα συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση η κυβέρνηση


Την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις αποδοχές των ένστολων χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναγνωρίζεται η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων που επέβαλαν μειώσεις στις αποδοχές των ένστολων (ενώ των μισθωτών και συνταξιούχων είναι συνταγματικές;), τη στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση διαλαλεί την πρόθεσή της να διανείμει στους ιδίους το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ στην Αίτηση που έχει καταθέσει η Γ.Σ.Ε.Ε. για την ακύρωση των διατάξεων του ν. 4046/2012 και της 6ης ΠΥΣ.
«Μια καθυστέρηση που στερεί αδικαιολόγητα στη Συνομοσπονδία τη δυνατότητα άμεσης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) διεκδικώντας όχι μόνο την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη δικαίωση των αγώνων τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην επιμονή των συνδικάτων «να δίνουν καθημερινά άνισες μάχες, μέσα σε ένα περιβάλλον εμπέδωσης της παραβίασης του Συντάγματος, με διατάξεις που κατέλυσαν κάθε έννοια συλλογικής εργατικής προστασίας».
«Διερωτώμαστε εάν η Κυβέρνηση θα επιδείξει την ίδια σπουδή συμμόρφωσης με τη λήψη άμεσων μέτρων στην περίπτωση αναγνώρισης της αντισυνταγματικότητας των μνημονιακών διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Άλλωστε οι εργαζόμενοι δεν έχουν μηχανισμούς για να καθορίζουν μόνοι τους το ύψος των αμοιβών και των αναδρομικών τους....» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης