Τελευταία Νέα
old

ΕΣΕΕ – Θετική η πρωτοβουλία της Ε.Ε. για το ενιαίο σύστημα επιστροφής ΦΠΑ

tags :
ΕΣΕΕ – Θετική η πρωτοβουλία της Ε.Ε. για το ενιαίο σύστημα επιστροφής ΦΠΑ
Σε εφαρμογή από το 2017


Θετικά αποτιμά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου την πρωτοβουλία των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. αναφορικά με τη θέσπιση μιας ενιαίας πλατφόρμας υποβολής του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2017 για το σύνολο των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Η ΕΣΕΕ αναφέρει πως η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλλει στη συρρίκνωση των γραφειοκρατικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στη περαιτέρω τόνωση της διασυνοριακής εμπορικής δραστηριότητας.
«Αν και η Κοινοτική πρόταση προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση πέντε μόνο πεδίων της δήλωσης ΦΠΑ, ωστόσο δεν αφαιρεί το δικαίωμα του κάθε κράτους – μέλους να επιλέξει προαιρετικά επιπλέον πεδία (έως και 21) για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των συνόρων του» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ, η οποία αναφέρει ότι κατανοεί τη δυσκολία προσαρμογής πληθώρας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο σύνολο της Κοινότητας, σε ένα νέο περιβάλλον ιδιαίτερα εξοικειωμένου με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
«Παρόλο αυτά το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή της πρότασης της ΕΕ, ήτοι περίπου 3 έτη, εκτιμάται ως ικανοποιητικό για την ομαλή μετάβαση σε ένα περισσότερο εκσυγχρονισμένο καθεστώς, το οποίο αναμένεται να άρει πολλές από τις αντιξοότητες που αποτελούν τροχοπέδη στην διαμόρφωση συνθηκών υγιούς επιχειρηματικότητας» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης