Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών - Πτώση 9,7% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2013

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών - Πτώση 9,7% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2013
Παρ' ότι δεν καταγράφεται ακόμη ανάκαμψη, έχει ανακοπεί η πτωτική τάση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών
(upd) Πτώση 9,7% καταγράφηκε στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2013 στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων 60 ασφαλιστικών επιχειρήσεων με συγκρίσιμα στοιχεία που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Ειδικότερα, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,47 δισ. ευρώ αφορούσε ασφαλίσεις Ζωής (πτώση 15% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012) και τα 2,02 δισ. ευρώ ασφαλίσεις κατά Ζημιών (πτώση κατά 5,5% έναντι του αντίστοιχου ενδεκαμήνου του προηγούμενου έτους).
Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2013 οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσίασαν αύξηση παραγωγής σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 κατά 4,1%.
Πρόκειται μάλιστα για τον τρίτο μήνα κατά τη διάρκεια του 2013 που καταγράφεται αύξηση στον κλάδο Ζωής σε μηνιαία βάση. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο Αύγουστος (+5,5%) και ο Σεπτέμβριος (+11%).
Στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 60 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη της Ένωσης, οι οποίες συγκέντρωναν το 91,3% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 98,8% των ασφαλίσεων Ζωής το 2012.
Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 47 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο πρόεδρος της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλ. Σαρρηγεωργίου, επισήμανε ότι παρ' ότι ακόμη δεν έχει καταγραφεί ανάκαμψη, ωστόσο έχει ανακοπεί η πτωτική τάση.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγεωργίου, το 2014 η κανονιστική προσαρμογή στις νέες ρυθμίσεις θα ενταθεί και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ασφαλιστικής αγοράς και πρόσθεσε ότι «βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κανονιστική χιονοστιβάδα, με κύριο άξονα το Solvency II που αν και απαιτεί κόπο, χρόνο και χρήμα, θα φέρει μια νέα εποχή αξιοπιστίας για την αγορά».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο και ευθύνη για την εύρυθμη προσαρμογή στο νέο κανονιστικό πλαίσιο έχουν όλοι οι φορείς, εταιρείες, διαμεσολαβούντες και η εποπτεία.
Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Μαργαρίτα Αντωνάκη, σημείωσε ότι «παρά το δυσμενές κλίμα επιβιώσαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς», ενώ ο Ν. Μακρόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ, εστίασε στις ρυθμιστικές αλλαγές που διαμορφώνουν ένα αυστηρό και απαιτητικό πλαίσιο για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και τους διαμεσολαβητές.
Τόνισε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να προβλέπεται επαρκής χρόνος για την ομαλή προσαρμογή της αγοράς.

(Πρώτη ενημέρωση 13:08, 23 Ιανουαρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης