Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Απίστευτα και όμως Κυπριακά – Τα προσωρινά διατάγματα κατά του Βγενόπουλου πλησιάζει χρόνος και δεν έχουν εκδικαστεί….

Απίστευτα και όμως Κυπριακά – Τα προσωρινά διατάγματα κατά του Βγενόπουλου πλησιάζει χρόνος και δεν έχουν εκδικαστεί….
Η Κύπρος να αρχίζει σιγά – σιγά να αποθεματοποιεί κεφάλαια γιατί θα χρειαστεί να επιστρέψει 800 εκατ στην MIG
Απίστευτα και όμως Κυπριακά με την εμπλοκή και της δικαιοσύνης….
Τέτοια προχειρότητα ούτε από την δικαιοσύνη της Ουαγκαντουγκού που είναι η πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο της Δυτικής Αφρικής,  δεν συναντάει κανείς.
Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Το κυπριακό δημόσιο και η ανεξάρτητη κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισαν μέσω της διαδικασίας των προσωρινών διαταγμάτων….να δεσμεύσουν περιουσία του Βγενόπουλου και της MIG στην Κύπρο….που όμως δεν διαθέτουν.
Το πρόβλημα δεν είναι αυτό.
Τα προσωρινά διατάγματα αποτελούν μια διαδικασία προστασίας μιας χώρας εν προκειμένω, όταν θεωρεί ότι υπήρξαν υπαίτιοι για να υποστεί οικονομική ζημία.
Τα προσωρινά διατάγματα έχουν ως στόχο – για τον λόγο αυτό λέγονται προσωρινά – η δικαιοσύνη σε μικρό χρονικό διάστημα το πολύ 1 με 1,5 μήνα να εκδώσει απόφαση για το αν συντρέχουν λόγοι δέσμευσης περιουσίας ή όχι.
Πέρασε 1 μήνας, πέρασαν 2 μήνες, πέρασαν 3 μήνες, πέρασαν 4 μήνες, πέρασαν 5 μήνες, πέρασαν 6 μήνες, πέρασαν 7 μήνες, πέρασαν 8 μήνες, πέρασαν 9 μήνες, πέρασαν 10 μήνες και πάμε για τον 11ο μήνα και ακόμη αναμένεται η απόφαση της κυπριακής δικαιοσύνης.
Το εντυπωσιακό είναι τα φθηνά επιχειρήματα – γελοιοποίησης – που σκαρφίστηκαν ώστε να καθυστερήσουν την απόφαση.
Δυστυχώς πληροφορούμαστε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη και το δικαστήριο είναι πιθανό να δηλώσει αναρμόδιο.
Ο Βγενόπουλος όμως σε όλο αυτό το διάστημα, στοχοποιήθηκε, κρίθηκε ένοχος από τους πάντες χωρίς να του αναγνωριστεί το τεκμήριο της αθωότητας, ενοχοποιήθηκε, αμαυρώθηκε, συκοφαντήθηκε.  
Δυστυχώς το κυπριακό σύστημα απομονώνεται αυτογελοιοποιούμενο.
Το κυπριακό κράτος μπορεί να λέει ψέματα και να παραμυθιάζει με ανοησίες την κυπριακή κοινωνία που εξαπατά συνειδητά, αλλά το κυπριακό κράτος δεν θα μπορέσει να παραπλανήσει το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο.
Η Κύπρος για καλό και για κακό ας ετοιμάζει ευρώ, ευρώ τα 800 εκατ που πρέπει να επιστρέψει στην MIG και ας αποφασίσει τελικώς…..η κυπριακή δικαιοσύνη να εκδώσει απόφαση για τα προσωρινά διατάγματα ειδάλλως κινδυνεύει να γραφεί στο Βιβλίο Γκίνες….ως η πιο αργή δικαιοσύνη του πλανήτη.
Παρεμπιπτόντως διερευνήσαμε το θέμα….στην Ουαγκαντουγκού που είναι η πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνονται πιο γρήγορα.

Καλημέρα στην ωραία Κύπρο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης