Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ προς πολιτικά κόμματα – Βάλτε μικρομεσαίους στα ψηφοδέλτια σας ενόψει των Ευρωεκλογών

tags :
ΕΣΕΕ προς πολιτικά κόμματα – Βάλτε μικρομεσαίους στα ψηφοδέλτια σας ενόψει των Ευρωεκλογών
Διαφορετικά αναφέρει ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία πολιτικής οργάνωσης μικρομεσαίων


Επιστολή, με την οποία ζητά από τα πολιτικά κόμματα να συμπεριλάβουν εκπρόσωπους της αγοράς στους συνδυασμούς τους απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς η ΕΣΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών.
Μάλιστα η ΕΣΕΕ προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση ο εμπορικός κόσμος θα προχωρήσει στη δημιουργία «πολιτικής οργάνωσης μικρομεσαίων» με στόχο την εκλογή εκπροσώπου της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Οι ευρωεκλογές - σε αντίθεση με τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να εκτεθεί και να ψηφιστεί - δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα και οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με λίστα προτίμησης, που ουσιαστικά είναι μια αυστηρή επιλογή του κάθε πολιτικού αρχηγού. Επειδή, μάλιστα, δεν συνηθίζεται να προτιμούνται εκπρόσωποι των μικρομεσαίων, η ΕΣΕΕ ως επίσημος κοινωνικός εταίρος και ως παραγωγικός φορέας των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου, σας ζητά με έμφαση, τη συμπερίληψη σε μάχιμη και πιθανή εκλόγιμη θέση στο συνδυασμό που θα καταρτίσετε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, προσώπων από τον επιχειρηματικό κόσμο, που να ενστερνίζονται την αναγκαιότητα ύπαρξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», αναφέρει στην επιστολή της η ΕΣΕΕ.
Επιπλέον, η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που για άλλη μία φορά δεν προταθεί στους εκπροσώπους της αγοράς μία «τιμητική» θέση, οι τελευταίοι θα επιλέξουν υποψήφιους που θα στηρίξουν από κοινού με όλους τους επαγγελματικούς φορείς.
«Με δεδομένο μάλιστα το μέτρο του 4,8%, ίσως μπορέσουμε με αρκετές πιθανότητες ως πολιτική οργάνωση μικρομεσαίων, να εκλέξουμε, τουλάχιστον έναν άξιο και ικανό εκπρόσωπό μας στην Ευρώπη», εκτιμά η ΕΣΕΕ, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια «θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα» ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την εκπροσώπηση των απόψεων και των θέσεων της «δυσαρεστημένης» ελληνικής μεσαίας τάξης και επιχειρηματικότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ευελπιστούμε ότι θα αφουγκραστείτε το αίτημα μας και δεν θα μας οδηγήσετε να αναζητήσουμε εναλλακτική μορφή εκπροσώπησης, ενώ διευκρινίζουμε ότι για λόγους ηθικής τάξης, όσοι προτείνουν, δεν προτείνονται», καταλήγει η ΕΣΕΕ, η οποία καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να απαντήσουν στην επιστολή της εντός 30 ημερών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης