Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η Nomura - Έρχεται bear market εντός του 2014 - Οι μετοχές το τελευταίο «οχυρό»

tags :
Προειδοποιεί η Nomura - Έρχεται bear market εντός του 2014 - Οι μετοχές το τελευταίο «οχυρό»
Μετά τα commodities και τις αναδυόμενες, έρχεται η σειρά των μετοχών στις ανεπτυγμένες αγορές, προειδοποιεί η ιαπωνική τράπεζα
Οι μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών θα είναι το τελευταίο «οχυρό» που θα σταθεί όρθιο μέχρι να κάνει την εμφάνισή της η bear market στα τέλη του 2014, προειδοποιεί η Nomura, όπως εκτιμά ο  στρατηγικός αναλυτής, Bob Janjuah.
Η επιπλέον ρευστότητα που διοχετεύθηκε στις παγκόσμιες χρηματαγορές από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφάρμοσαν οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve, προκάλεσε ντόμινο πτώσης στις τιμές των assets.
Το πρώτο asset που υπέστη τις συνέπειες της πτώσης, ήταν τα βασικά εμπορεύματα το 2011.
Ακολούθησαν οι αναδυόμενες αγορές.
Την περίοδο 2014/2015 έρχεται η σειρά της αγοράς κατοικίας και τέλος των μετοχών.
«Καθώς ξεδιπλώνεται το 2014, θα εκτεθούν οι διαμορφωτές της νομισματικής πολιτικής, όσον αφορά την εμμονή τους με ένα συγκεκριμένο εργαλείο», εξηγεί ο αναλυτής της Nomura.
Και προσθέτει ότι αργότερα κατά τη διάρκεια του 2014, θα κυριαρχήσουν τα θέματα του αποπληθωρισμού και της ύφεσης και τότε το θέαμα της Janet Yellen, να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τις λάθος επιλογές, θα είναι θλιβερό…

Δύο σενάρια για τον S&P 500
Για τον δείκτη – βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, δύο είναι τα σενάρια της Nomura, σύμφωνα με τον αναλυτή, σε ορίζοντα λίγων εβδομάδων.
Εάν ο δείκτης κλείσει πάνω από τις 1.800 μονάδες αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, τότε θα πλησιάσει το επίπεδο των 1.950 μονάδων τον Απρίλιο.
Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο, με φόντο το sell-off στις αναδυόμενες αγορές, είναι η υποχώρηση του δείκτη κάτω από τις 1.770 μονάδες τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Αν επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο δείκτης ενδεχομένως να χάσει τις 1.700 μονάδες τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας στις 1.600-1.650 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης