Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυξάνονται από σήμερα οι τιμές των τσιγάρων

Αυξάνονται από σήμερα οι τιμές των τσιγάρων
Αποτελεί ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή ασθενούς σε δημόσιο νοσοκομείο
Αυξάνεται από σήμερα η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης τσιγάρων, που αποτελεί ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή ασθενούς σε δημόσιο νοσοκομείο.
Το υπουργείο εκτιμά ότι από το μέτρο θα εξοικονομήσει περί τα 40 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, για τον υπολογισμό από 31 Ιανουαρίου 2014 του ειδικού φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων ορίσθηκε ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 175,15 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα).
Η προηγούμενη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης ήταν 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα.
Παρά το γεγονός ότι η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων αυξήθηκε από σήμερα, ήδη έχουν εμφανιστεί στην αγορά τσιγάρα με αυξημένο φόρο.
Η αύξηση δεν περιορίστηκε στα 5 λεπτά, όπως ανέμενε η Κυβέρνηση, αλλά στα 10 λεπτά, λόγω της μεθόδου που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες κατά την τιμολόγηση των προϊόντων τους (δεν επιτρέπεται υποδιαίρεση τιμών μικρότερη των δέκα λεπτών).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης