Υγεία & Χρηστικά Νέα

Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή του προφυλακισμένου Λ. Λαυρεντιάδη για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Proton

Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή του προφυλακισμένου Λ. Λαυρεντιάδη για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Proton
Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Λ. Λαυρεντιάδη
Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Proton.
Πιο συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 419/2014 απόφασή της απέρριψε την αίτηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και παράνομη η από 9.10.2011 απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της «Proton Τράπεζα Α.Ε.» (και τέθηκε υπό εκκαθάριση) και η απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστάθηκε «Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε.».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης είναι βασικός μέτοχος της Proton και κατέχει από 24.3.2011 το 15,55% του μετοχικού κεφαλαίου της επίμαχης Τράπεζας, ενώ διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου της τη διετία 2010 - 2011.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κ. Λαυρεντιάδη, όπως είναι, μεταξύ των άλλων, ότι ο διορισμός επιτρόπου ήταν αντισυνταγματικός, αντίθετος στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και τη νομοθεσία (άρθρο 63 του Ν. 3601/2007) κ.λπ.
Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αφιερώνεται στο ιστορικό της υπόθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης