Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital - «Πολιτικό παιχνίδι» στα χέρια της Merkel τα οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης

Phoenix Capital - «Πολιτικό παιχνίδι» στα χέρια της Merkel τα οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης
Πως η Καγκελάριος χρησιμοποίησε προς όφελός της τα στατιστικά στοιχεία στην Ευρωζώνη, με στόχο την επανεκλογή της
Ξεκάθαρο είναι για την Phoenix Capital Research το γεγονός ότι τα θετικά οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ευρώπη, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, απλώς αποτέλεσαν ένα «πολιτικό παιχνίδι» για την επανεκλογή της Καγκελαρίου Merkel.
Ο λόγος απλός, εξηγούν οι αναλυτές: Η Καγκελάριος Merkel ήθελε να πλασάρει την εικόνα της σκληρής ηγέτιδας απέναντι στις χρεοκοπημένες χώρες της Ευρωζώνης, αλλά ταυτόχρονα να αποδείξει ότι η πολιτική της λιτότητας που επέβαλε για να διατηρήσει ζωντανή την Ε.Ε. ήταν αποτελεσματική.

Σύσσωμη η στήριξη από τους Ευρωπαίους ηγέτες
Αν σκεφτεί κανείς ότι η εναλλακτική στην Καγκελάριο Merkel ήταν ένα εντελώς αντιευρωπαϊκό κόμμα που επιθυμούσε την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ, ήταν φανερό ποιον θα υποστήριζαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας…
Η ιδιαιτερότητα της Γερμανίας είναι προφανής. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκλογείς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τιμώρησαν τις κυβερνήσεις τους για τη Μεγάλη Ύφεση και την κρίση του ευρώ, οι Γερμανοί επανεξέλεξαν την  καγκελάριο Angela Merkel…
 Σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τα αντιευρωπαϊκά κόμματα της δεξιάς κέρδισαν έδαφος με όπλο τις εκστρατείες τους κατά των μεταναστών και των μειονοτήτων, ιδιαιτέρως των μουσουλμάνων..
Στον αντίποδα, η Γερμανία δεν διαθέτει ένα ισχυρό αντιευρωπαϊκό κόμμα.
Ακόμη και το νεοσύστατο «Εναλλακτική για τη Γερμανία», το οποίο τα πήγε ανέλπιστα καλά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δεν κατάφερε να μπει στην Bundestag.
Με φόντο αυτό το περιβάλλον, οι γείτονες της Γερμανίας, έσπευσαν να δείξουν την αγάπη τους ή τουλάχιστον τον… θαυμασμό τους.
Στα τέλη του 2011, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radoshaw Sikorski, κάλεσε τη Γερμανία, να αναλάβει έναν ακόμη πιο ισχυρό ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η Phoenix Capital.
Παράλληλα, καθώς η Γαλλία βυθίζεται σε κρίση διακυβέρνησης και εξατμίζεται η αξιοπιστία των ηγετών της, ο διανοούμενος Alain Minc, δημοσιεύει το « Vive l'Allemagne»,  (Ζήτω η Γερμανία), στο οποίο υποστηρίζει ότι είναι η πιο υγιής και δημοκρατική χώρα της Ευρώπης.
Στην Ιταλία, η μπουρζουαζία της Ρώμης και του Μιλάνου, έδωσαν το στίγμα τους ντυμένοι με τα χαρακτηριστικά γερμανικά πανωφόρια Loden…
Ακόμη ο ευρωσκεπτικιστής πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron, επεδίωξε να ενισχύσει τη διεθνή αξιοπιστία του, τονίζοντας τους στενούς δεσμούς του με την Καγκελάριο Merkel, παρά δίνοντας έμφαση στην «ειδική σχέση» με τις ΗΠΑ.
Η Γερμανία, σύμφωνα με τη Phoenix Capital, είναι η κόλλα που κρατάει ενωμένο το συνονθύλευμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και γενικότερα των χωρών σε κίνδυνο, είναι υπέρμαχοι της Merkel, καθώς κατανοούν ότι χωρίς Merkel δεν υπάρχει ευρώ, άρα δεν υπάρχει και πολιτική καριέρα για τους ίδιους.

Η χειραγώγηση των στοιχείων
Για να αποδείξει τον ισχυρισμό της χειραγώγησης των οικονομικών στοιχείων, προκειμένου να στηριχθεί προεκλογικά η Καγκελάριος Merkel, η Phoenix Capital, επικαλείται τα στοιχεία για την ανεργία.
Η ανεργία στην Ευρωζώνη, σκαρφάλωσε σε νέα επίπεδα ρεκόρ τον Σεπτέμβριο στο 12,2%, με 19,5 εκατ. άνεργους, σύμφωνα με τη  Eurostat.
Τα στοιχεία του Αυγούστου (ένα μήνα πριν την εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία), τοποθετούσαν την ανεργία στο 12%, δημιουργώντας ελπίδες ότι η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης αρχίζει να βελτιώνεται.
Ωστόσο στη συνέχεια, τα στοιχεία αναθεωρήθηκαν στο 12,2%, δηλαδή σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης