Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στηρίζει την υποψηφιότητα Sisi για την προεδρία στην Αίγυπτο ο ρώσος πρόεδρος Putin

Στηρίζει την υποψηφιότητα Sisi για την προεδρία στην Αίγυπτο ο ρώσος πρόεδρος Putin
Ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται στη Μόσχα προκειμένου να επιτύχει συμφωνία 2 δισ. δολ. για αγορά όπλων
Την υποψηφιότητα του στρατάρχη F. Sisi για την προεδρία της Αιγύπτου δήλωσε ότι στηρίζει ο ρώσος πρόεδρος, Vl. Putin, αν και ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.
«Γνωρίζω ότι αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα για την προεδρία στην Αίγυπτο. Σάς εύχομαι καλή επιτυχία» τόνισε ο Putin στον στρατάρχη Sisi, σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση.
Σημειώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου, το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων, το κορυφαίο στρατιωτικό όργανο της Αιγύπτου, ενέκρινε την υποψηφιότητα του al-Sisi για την προεδρία, ωστόσο η αιγυπτιακή πλευρά δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται στη Μόσχα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, προκειμένου να επιτύχουν συμφωνία 2 δισ. δολαρίων με τη Μόσχα για εμπόριο όπλων, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσουν» μέρος της στρατιωτικής βοήθειας στην Αίγυπτο, εξαιτίας της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης