Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ - Mέση λύση η τριετία στις επαγγελματικές μισθώσεις, δεν ικανοποιεί τους εμπόρους

ΕΣΕΕ - Mέση λύση η τριετία στις επαγγελματικές μισθώσεις, δεν ικανοποιεί τους εμπόρους
Η πρότασή μας για 6 χρόνια, αντί της πλήρους κατάργησης, θα αποτελούσε γενναία και αποδεκτή μείωση της 12ετίας των παλαιών μισθώσεων, τονίζεται
Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η ΕΣΕΕ με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να μειώσει σε τρία έτη τη διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, «η τριετία μπορεί να είναι μια μέση λύση μεταξύ υπουργείου και τρόικας, αλλά δεν μας δικαιώνει».
Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «δεν ικανοποιεί τον εμπορικό κόσμο, αφού σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο της χώρας μας η περίοδος απόσβεσης μιας επένδυσης είναι τα πέντε χρόνια» και προσθέτει ότι «θα έπρεπε αυτός ο χρόνος να υπερκαλύπτεται και να προστατεύει τον συνεπή επιχειρηματία».
«Προσπαθήσαμε με πολλά επιχειρήματα να αποδείξουμε ότι η πρότασή μας για 6 χρόνια αντί της πλήρους κατάργησης θα ήταν μία γενναία και αποδεκτή μείωση της 12ετίας, των παλαιών μισθώσεων, αλλά μάταια», σημειώνει.
Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης γνωστοποιεί πως η ΕΣΕΕ θα προχωρήσει στη δημιουργία υπηρεσίας φιλικού διακανονισμού χρησιμοποιώντας τον θεσμό της Διαμεσολάβησης και θα ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης να υλοποιήσει παλαιότερη πρότασή της για την ενίσχυση των επιτροπών της Περιφέρειας που θα επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης