Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος - Κοντά σε συμφωνία 3 δισ. δολ. για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων

Αίγυπτος - Κοντά σε συμφωνία 3 δισ. δολ. για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων
Την επιτάχυνση της διμερούς στρατιωτικής και στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας τους ανακοίνωσαν Αίγυπτος και Ρωσία
Κοντά στη σύναψη συμφωνίας για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, αξίας άνω των 3 δισ. δολ., βρίσκονται Ρωσία και Αίγυπτος, σύμφωνα με τη ρωσική οικονομική εφημερίδα «Βενταμόστι».
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα οι δύο πλευρές έχουν ολοκληρώσει ή υπογράψει διμερείς συμβάσεις αξίας πάνω από 3 δισ. δολάρια, οι οποίες αφορούν «την αγορά καταδιωκτικών MiG-29M/M2, συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας διαφόρων ειδών, ελικοπτέρων Mi-35» και άλλων ρωσικών οπλικών συστημάτων.
Οι αγορές αυτές αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αυτές έρχονται στη δημοσιότητα την επομένη των συνομιλιών στη Μόσχα μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού Άμυνας της Αιγύπτου, στρατάρχη Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος δεν κρύβει πλέον την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Αιγύπτου, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή τέως προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι την 3η Ιουλίου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στρατάρχη Σίσι, η Ρωσία και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν πως οι δύο χώρες πρόκειται να επιταχύνουν την διμερή «στρατιωτική και στρατιωτικοτεχνική συνεργασία» τους, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες. Η Ρωσία, μια χώρα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στις εξαγωγές όπλων, ελπίζει να ενισχύσει τη στρατιωτική της συνεργασία με την Αίγυπτο, εταίρο της την εποχή της ΕΣΣΔ, μετά την ψύχρανση των σχέσεων ανάμεσα στο Κάιρο και την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης