Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική στην Ελευσίνα

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική στην Ελευσίνα
Στάση εργασίας σε όλο το Θριάσιο Πεδίο

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα, ύστερα από την απόφαση της διοίκησης να θέσει σε διαθεσιμότητα για έξι εβδομάδες τους 200 από τους 263 εργαζόμενους αλλά και την άκαρπη τριμερή χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί Πανθριασιακή στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και αφορά όλους τους χώρους εργασίας του Θριασίου Πεδίου στην Αττική.  
Η στάση θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής.
Αύριο το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με παράλληλο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής.
Σημειώνεται πως στους εργαζόμενους που θα μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα καταβάλλεται το 50% του μισθού τους ενώ θα ενισχύονται και από το Ταμείο ανεργίας.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι ζήτησαν την αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για μία εβδομάδα, ώστε να συζητηθεί προηγουμένως το θέμα στη διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία, που αναμένεται να συνέλθει τις επόμενες ημέρες για να εξετάσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Με την πρόταση των εργαζομένων συντάχθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και η γγ του υπουργείου Αννα Στρατινάκη, απορρίφθηκε όμως από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Η τριμερής είχε ζητηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης