Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο υπουργείο Τουρισμού μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του ΕΟΤ

Στο υπουργείο Τουρισμού μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του ΕΟΤ
Εξαιρείται η διαφήμιση και η προβολή της χώρας στο εξωτερικό




Τη μεταφορά σχεδόν όλων των αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ στο υπουργείο Τουρισμού προβλέπει μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο που προωθεί η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη με τίτλο «Αναδιοργάνωση του υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις», το οποίο δόθηκε για δημόσια διαβούλευση έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την αναδιοργάνωση και ενίσχυση του επιτελικού ρόλου του υπουργείου Τουρισμού, τον εκσυγχρονισμό του ΕΟΤ και τη μετατροπή του σε σύγχρονο οργανισμό προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού, την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουριστικό τομέα.
Βάσει των όσων ορίζει το νομοσχέδιο, στον ΕΟΤ παραμένουν η διαφήμιση και προβολή της χώρας στο εξωτερικό καθώς και τα γραφεία εξωτερικού.
Μεταξύ άλλων, μεταφέρονται στο υπουργείο Τουρισμού όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την αδειοδότηση και τον έλεγχο των πάσης φύσεως τουριστικών επιχειρήσεων, την επιβολή προστίμων και διοικητικών κυρώσεων σε επιχειρήσεις του τουρισμού, τη διενέργεια ελέγχων για το φαινόμενο της άγρας πελατών και η τεχνική υπηρεσία του ΕΟΤ καθώς και την κατάταξη των πάσης φύσεων τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων ή κλειδιών.
Επίσης, προωθούνται η ανάπτυξη του αγροτουρισμού για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών της περιφέρειας, αλλά και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και του τρόπου ζωής της ελληνικής υπαίθρου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης