Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΣΕΕ – Να συναφθεί προγραμματική συμφωνία κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας

tags :
ΕΣΕΕ – Να συναφθεί προγραμματική συμφωνία κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας
Οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αν ενεργεί ο καθένας μόνος του


Υπέρ της άμεσης σύναψης μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων κοινωνικών εταίρων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, για την Ανασυγκρότηση της Ελλάδας εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
«Η εκπόνηση ενός «Σχεδίου Δράσης των Κοινωνικών Εταίρων» θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας για: α) Ανασυγκρότηση, β) Κατάρτιση, γ) Απασχόληση, δ) Επιχειρηματικότητα και ε) Κοινωνική Συνοχή» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ, η οποία υποστηρίζει ότι η κρίση απέδειξε με τον πιο ισχυρό τρόπο πόσο αλληλοσυνδεδεμένοι και αλληλοεξαρτώμενοι είναι όλοι οι τομείς της οικονομίας μας.
«Η αλληλεξάρτηση αυτή, απαιτεί μια συντονισμένη απάντηση και οι κοινωνικοί εταίροι είναι ένας κρίσιμος και στρατηγικός παράγοντας υπέρβασης της κρίσης», τονίζει η ΕΣΕΕ.
«Οι 5 κοινωνικοί εταίροι, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ οφείλουμε να ενεργήσουμε με συνέχεια και συνέπεια και να πορευτούμε όλοι μαζί, ώστε να στείλουμε εκ μέρους της πατρίδας μας, ένα ηχηρό μήνυμα ελληνικής αλληλεγγύης στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αν ενεργεί ο καθένας μόνος του, ενώ αν δράσουμε από κοινού, τότε μόνο θα βγούμε από τη κρίση πιο ισχυροί» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης