Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Πάγκαλος - Βολές κατά Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), να διαγράψει από το ψηφοδέλτιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το Die Linke

Θ. Πάγκαλος - Βολές κατά Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), να διαγράψει από το ψηφοδέλτιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το Die Linke
Τάσσεται υπέρ του ασυμβίβαστου βουλευτών - υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Υπέρ του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε δηλώσεις του στον σταθμό Βήμα FM, ενώ έστρεψε τα βέλη του εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας του να διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το Die Linke, τονίζοντας ότι είναι το πιο εχθρικό κόμμα απέναντι στην Ελλάδα.
Ειδικότερα και όσον αφορά το ασυμβίβαστο, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι όλοι οι βουλευτές-υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές ή να μην είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, όπως και οι περιφερειάρχες, όλων των κομμάτων και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να δεσμευτούν ότι θα ολοκληρώσουν την τετραετία».
Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα της Ρένας Δουρου για τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής, την κάλεσε να παραιτηθεί από βουλευτής, σημειώνοντας ότι «οι μισοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι βουλευτές, γιατί έχει μεγάλο πλούτο στελεχών».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, δεν χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή του Συντάγματος, αλλά να αναλάβει κάθε κόμμα και κάθε υποψήφιος την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό.
Όσον αφορά τον δήμο Αθηναίων, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι η Ν.Δ. θα έπρεπε να στηρίξει τον κ. Καμίνη, γιατί είναι «ένας δήμαρχος με αυτοδιοικητικά κριτήρια και ο πλέον επιτυχημένος στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια».
Εν τω μεταξύ, αναφερόμενός στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν προέβλεψε ότι θα πάρει το υψηλότερο ποσοστό του ως υποψήφιος, παράλληλα όμως εξαπέλυσε βολές εναντίον του με αφορμή το κόμμα Die Linke που τον στηρίζει, σημειώνοντας ότι είναι το πιο εχθρικό για την Ελλάδα κόμμα.
Κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει «πώς η δύναμη που τον στηρίζει, η Αριστερά της Γερμανίας, η Die Linke, είναι το κόμμα που είναι εχθρικότερο απ’ όλα τα άλλα σε σχέση με την Ελλάδα. Το κόμμα που μας συκοφαντεί με απίστευτους χαρακτηρισμούς, που λέει ότι είμαστε τεμπέληδες και κάνουμε τράκα και μας δίνουν οι Γερμανοί εργαζόμενοι το υστέρημά τους που είναι και ανακριβή όλα αυτά».
Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα «είτε να τους αναγκάσει να αναθεωρήσουν είτε να τους καταδικάσει και να τους διαγράψει από το ψηφοδέλτιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο κ. Τσίπρας».
Ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να σχολιάσει και το μέγα θέμα που έχει ανακύψει με το σκάνδαλο εκατομμυριών στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τονίζοντας σχετικά με τη χρηματοδότησή τους ότι η γενική θεωρία περί ΜΚΟ αποκτήθηκε από το ΥΠΕΞ μετά την αποχώρησή του.
«Προφανώς πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το ότι γίνεται αυτή η συζήτηση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που διαχειρίστηκαν τα λεφτά που τους δώσαμε για συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι οι ''Γιατροί Χωρίς Σύνορα'' ή το Action Aid. Αυτά είναι χρήσιμα πράγματα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης