Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρτέλ ιατρών στα νησιά για να ελέγχουν τιμές καταγγέλλει ο Α. Γεωργιάδης (υπ. Υγείας)

Καρτέλ ιατρών στα νησιά για να ελέγχουν τιμές καταγγέλλει ο Α. Γεωργιάδης (υπ. Υγείας)
Όπου διαπιστώνονται πρακτικές ιατρικών καρτέλ, θα στέλνουμε γιατρούς ως απάντηση, τόνισε ο υπουργός
Καταγγελίες για δημιουργία καρτέλ από γιατρούς σε νησιά έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι όπου διαπιστώνονται τέτοιες πρακτικές το υπουργείο ως απάντηση θα στέλνει γιατρούς.
Όπως ανάφερε ο υπουργός, σε ορισμένες περιοχές οι γιατροί επιλέγουν να μην συμβληθούν με το Δημόσιο, προκειμένου να σχηματίσουν «καρτέλ» και να ελέγχουν τις τιμές σε βάρος των πολιτών και πρόσθεσε ότι, ως απάντηση, το υπουργείο θα στείλει γιατρούς στη Σάμο και σε άλλες περιοχές όπου διαπιστώνονται πρακτικές ιατρικών καρτέλ.
Σήμερα, εν τω μεταξύ, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ένταξη στον νέο φορέα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), με τον υπουργό να σημειώνει ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις γιατρών.
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες για έλλειψη εμβολίων κατά της γρίπης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα εμβόλια δεν εισάγονται από το κράτος αλλά από εταιρείες ως «εποχικό» είδος και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες μπορούν να καλύπτουν το κενό με τη χρήση αντιιικών φαρμάκων.
Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι το νέο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ είναι το 210 38034470 (από 8:00 έως 15:00), μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τους συμβεβλημένους ιατρούς που βρίσκονται στην περιοχή τους.
Ερωτηθείς σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την επιλογή της Ν.Δ. να κατέβει ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Κουμουτσάκος, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη χαρά του για την «εξαιρετική επιλογή», σημειώνοντας παράλληλα ότι και ο Γιάννης Σγουρός είναι «καλός περιφερειάρχης».
Μάλιστα, αναφερόμενος στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια, Ρένα Δούρου, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι αν δεν έρθει πρώτη θα είναι μεγάλη αποτυχία για την Κουμουνδούρου, καθότι τα μεγαλύτερα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφονται στο λεκανοπέδιο.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη δημιουργία πολιτικου κόμματος από τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη σημείωσε ότι είναι καλό που έρχονται νέοι άνθρωποι με τους φίλους και τις ιδέες τους και πρόσθεσε ότι αν οι ιδέες αυτές είναι λογικές, θα είναι ακόμη καλύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης