Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε την κρίση

Bloomberg - Η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε την κρίση
Η περιφέρεια ανακάμπτει, αναγνωρίζουν Commerzbank και Rabobank
Στην πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με αφορμή τη διαμόρφωσή τους κάτω από το ψυχολογικό όριο του 7%, επανέρχεται το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως επισημαίνει, στο σημερινό του δημοσίευμα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται κάτω από το 7% καθώς η Ελλάδα, η πηγή που γέννησε την ευρωπαϊκή κρίση, ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, τέσσερα χρόνια μετά την απειλή κατάρρευσης της Ευρωζώνης, λόγω της ελληνικής κρίσης, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται ξανά κάτω του 7%, καθώς η Ευρωζώνη μάχεται να αφήσει πίσω της την κρίση.
"Υπάρχει πολλή πίστη στην Ευρωζώνη", δηλώνει ο Michael Leister, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank και προσθέτει πως "πράγματι η ανάκαμψη παίρνει μπροστά στην περιφέρεια".
Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν στο 6,76% σήμερα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2010.
"Όταν οι επενδυτές κοιτάζουν πλέον την Ευρωζώνη, δεν δείχνουν να ανησυχούν", σχολιάζει από την πλευρά του ο  Elwin De Groot, οικονομολόγος της Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης