Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο ΣτΕ κατά του ανταποδοτικού τέλους για τη ΝΕΡΙΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ

Στο ΣτΕ κατά του ανταποδοτικού τέλους για τη ΝΕΡΙΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ
"Αντισυνταγματικό και παράνομο" το χαρακτηρίζει
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, κατά του ανταποδοτικού τέλους που προβλέπεται να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, υπέρ της ΝΕΡΙΤ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ χαρακτηρίζει το ανταποδοτικό τέλος αντισυνταγματικό και παράνομο το και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με την οποία καθορίζεται το ύψος του και ο τρόπος είσπραξής του.
Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, το επίμαχο ανταποδοτικό τέλος επιβάλλεται σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ανεξάρτητα αν βλέπουν ή όχι τηλεόραση, με συνέπεια να αποτελεί φόρο.
«Οι φορολογούμενοι ήδη επιβαρύνονται για τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ), που λειτουργεί εν μέρει και χρηματοδοτείται μέσω κρατικού προϋπολογισμού και επιβαρύνονται εκ νέου για την ίδια αιτία μέσω του νέου ανταποδοτικού τέλους», επισημαίνει η  ΠΟΣΠΕΡΤ.
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ αντιβαίνει στα αρθρα 25 και 4 του Συντάγματος για την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας των πολιτών ενώπιον του Νόμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης