Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρέμβαση Σαμαρά ζητά ο Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ) για αναστολή απειλητικών ειδοποιητηρίων από τον ΟΑΕΕ

Παρέμβαση Σαμαρά ζητά ο Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ) για αναστολή απειλητικών ειδοποιητηρίων από τον ΟΑΕΕ
Με εκφοβισμούς και απειλές του επιχειρηματικού κόσμου δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα των ταμείων, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζητά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σχετικά με το θέμα της αποστολής σωρείας κατασχετηρίων και ειδοποιητηρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία στους υπόχρεους.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, «η αποστολή των συγκεκριμένων επιστολών έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και σίγουρα δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά, λίγο πριν το Πάσχα».
Επισημαίνει ακόμη ότι «με εκφοβισμούς και απειλές του επιχειρηματικού κόσμου δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα των ταμείων» και προσθέτει ότι «είναι προφανές ότι όποιος από τους ασφαλισμένους, με τις παρούσες προϋποθέσεις μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί στην ρύθμιση, το έχει ήδη κάνει. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που ο επιχειρηματίας, εξ ανάγκης και μόνο ιεραρχεί τις προτεραιότητές του, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ συνεχίζουν να «διώχνουν» αυτόν που τα βάζει στην πρώτη θέση, απαιτώντας προκαταβολές και ποσά δόσεων εκτός πραγματικότητας».
Σημειώνει ακόμη ότι «ενώ αναμέναμε από τα Ταμεία θαρραλέες αποφάσεις και έξυπνες διαδικασίες ανάλογες της πραγματικής τους βούλησης, παρατηρούμε ένταση των εισπρακτικών μέτρων που στέλνει το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο» και συμπληρώνει ότι «σε μια κρίσιμη καμπή που οι μικρομεσαίοι της αγοράς με τεράστιες θυσίες έχουμε κατορθώσει να διατηρήσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, απαιτείται από τις Διοικήσεις των ασφαλιστικών μας "οίκων" να δώσουν χείρα βοηθείας σε αυτούς που τους στηρίζουν και όχι να τους γκρεμίζουν».
Τέλος, ο κ. Κορκίδης τονίζει ότι «για πολλοστή φορά είμαστε βέβαιοι ότι η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού είναι απαραίτητη για να ανασταλεί η αποστολή κατασχετηρίων και ειδοποιητηρίων απειλής ποινικών διώξεων, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο και μέχρι την απαραίτητη βελτίωση τόσο της διατύπωσης όσο και εφαρμογής όλων των εγκυκλίων, ώστε οι ασφαλιστικές ρυθμίσεις να αποτελέσουν επιτέλους λύσεις για Ταμεία, επιχειρήσεις και ασφαλισμένους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης