Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura - Νegative για τις ελληνικές τράπεζες μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικοί όροι των ΑΜΚ

Nomura - Νegative για τις ελληνικές τράπεζες μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικοί όροι των ΑΜΚ
H ιαπωνική τράπεζα διατηρεί στα 0,23 ευρώ την τιμή στόχο για την Alpha Bank
Σύσταση Reduce και τιμή στόχο τα 0,23 ευρώ δίδει για την Alpha Bank η Νomura, σε νέα σημερινή 6σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Αlpha Bank - Repaying the state-owned preference shares - First Look".
Αποτιμώντας τις τρέχουσες εξελίξεις η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα στέκεται στην ανακοίνωση της Alpha Bank πως προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ, με στόχο να αποπληρώσει και τα 940 εκατ. των προνομιούχων.
Όπως σημειώνει η Nomura, η διοίκηση της Alpha Bank επιβεβαίωσε πως οι όροι άσκησης των warrants δεν θα αναπροσαρμοστούν λόγω της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου.
Εστιάζοντας στη συνέχεια στα οικονομικά μεγέθη της Alpha Bank για το 2013, η ιαπωνική τράπεζα επισημαίνει τα εξής: Τα υψηλότερα έσοδα αντισταθμίστηκαν από το υψηλότερο κόστος, ενώ οι προβλέψεις αποδείχθηκαν χαμηλότερες από τα επίπεδα στα οποία τις τοποθετούσαν οι εκτιμήσεις της Nomura.
Παράλληλα η ιαπωνική τράπεζα κάνει λόγο για σταθεροποιητικές τάσεις, σε ό,τι αφορά την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
H Nomura, λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις της Alpha Bank και της Τραπέζης Πειραιώς πως προχωρούν σε αυξήσεις κεφαλαίου, τονίζει πως: "Παραμένουμε αρνητικοί (negative) μέχρις ότου να ανακοινωθούν οι τελικοί όροι των αυξήσεων κεφαλαίου".

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Alpha Bank





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης