Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ) - Aντίθετος στην πώληση των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας - Αιχμές κατά Καμίνη, απογοήτευσε τον προοδευτικό κόσμο

Γ. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ) - Aντίθετος στην πώληση των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας - Αιχμές κατά Καμίνη, απογοήτευσε τον προοδευτικό κόσμο
Για ξεπούλημα των Προσφυγικών στην λεωφόρο Αλεξάνδρας έκανε λόγο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, τονίζοντας ότι είναι αρνητική εξέλιξη η ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ
Κάθετα αντίθετος στη μεταβίβαση των Προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση δήλωσε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «οι Αθηναίοι έχουν δώσει αγώνα για τη διάσωση και αξιοποίηση των προσφυγικών».
Σε δηλώσεις του στον σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «αυτοί που ξεπουλούν τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας είναι αυτοί που ευθύνονται για την θλιβερή εικόνα και την ερήμωση που παρουσιάζουν τα κτήρια» και χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την ένταξη των κτηρίων στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς, όπως είπε, πωλείται ένα εξαιρετικό κτιριακό συγκρότημα, που έχει ιστορική αξία για την Αθήνα.
Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρίδης έκανε μια σειρά αντιπροτάσεων, όπως τη μετατροπή των κατοικιών σε ξενώνες για τους συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται στο παρακείμενο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς και τη δημιουργία Μουσείου Ιστορικής Μνήμης για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής.
Πρότεινε ακόμη ένα πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας στον χώρο των προσφυγικών με χρήματα του ΕΣΠΑ, καθώς και τη δημιουργία στέγης για συνεργατικά εγχειρήματα και χώρους καινοτομίας.
Ερωτηθείς σχετικά με τον συνυποψήφιό του για τη δημαρχία της Αθήνας, νυν δήμαρχο Γ. Καμίνη, τόνισε ότι δεν υλοποίησε το πρόγραμμα του 2010, σημειώνοντας ότι απογοήτευσε τον προοδευτικό κόσμό.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι «είχε πει πολλά το 2010 που ακούγονταν ωραία», τα οποία όμως δεν υλοποίησε και πρόσθεσε ότι «διάβασα το πρόγραμμα του 2010 του κ. Καμίνη και μπορώ να καταλάβω γιατί απογοητεύτηκε ο προοδευτικός κόσμος».
Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με τη στάση του κ. Καμίνη, όταν έκανε μήνυση κατά των αστέγων που είχαν καταφύγει στο καφενείο του πνευματικού κέντρου το Φλεβάρη του 2012 για να προφυλαχτούν από το κρύο, καθώς και την πρωτοβουλία του για την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος από τους διαδηλωτές, το καλοκαίρι του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης