Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Κατηγορεί το υπ. Άμυνας για ασάφειες σχετικά με τα υποβρύχια

ΣΥΡΙΖΑ - Κατηγορεί το υπ. Άμυνας για ασάφειες σχετικά με τα υποβρύχια
Εγείρονται σημαντικά ερωτήματα, όχι μόνο για τα ποσά που δόθηκαν για υλικά που δεν παραλήφθηκαν, αλλά και για ποσά που δόθηκαν για υποβρύχια, η κατασκευή των οποίων δεν ξεκίνησε ποτέ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Για ασάφειες σχετικά με τα υποβρύχια κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το υπουργείο, όχι μόνο δεν απαντά στα καίρια ερωτήματα που έχει θέσει το κόμμα, αλλά αντιθέτως εγείρονται νέα μεγαλύτερα ερωτήματα, αλλά και ανησυχίες σχετικά με το θέμα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αν και το υπουργείο σημειώνει ότι το ποσό που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων είναι δεσμευμένο στους λογαριασμούς του υπουργείου, «ωστόσο, δεν κάνει λόγο ούτε για τα 102 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν για πρόσθετα υλικά που δεν παρελήφθησαν ποτέ, ούτε για τα 132,5 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν για δυο νέα υποβρύχια 214, των οποίων η κατασκευή δεν ξεκίνησε ποτέ, ούτε και για άλλα ποσά με τα οποία ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο».
Μάλιστα, διερωτώνται στην Κουμουνδούρου, αν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτίθεται «να προχωρήσει σε καταβολές, αγνοώντας τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που πληρώθηκαν χωρίς αντίκρισμα και «κρύβοντας κάτω από το χαλί» τις αθέμιτες πρακτικές της HDW, που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον;».
Παράλληλα, η Κουμουνδούρου ζητά να μάθει ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων μετά το πέρας των εργασιών των υποβρυχίων.
Όπως επισημαίνει, «η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λέει ότι το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων μέχρι τέλους των εργασιών των υποβρυχίων, χωρίς να εξηγεί πώς αναλαμβάνει αυτό το ρόλο και χωρίς να αναφέρεται στον αριθμό των εργαζομένων, το είδος των εργασιακών σχέσεων και αν συμπεριλαμβάνει και αυτούς του τροχαίου υλικού.
»Κυρίως, όμως, η ανακοίνωση δεν λέει τίποτα για την τύχη των εργαζομένων και των Ναυπηγείων μετά το πέρας των εργασιών για τα υποβρύχια. Δεσμεύεται η Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν θα απολυθούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να λάβει το κείμενο της συναφθείσας συμφωνίας και «να υπάρξουν σαφείς, συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις την Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών Άμυνας και Εξοπλισμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης