Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεργία για τις 9 Απριλίου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ

tags :
Απεργία για τις 9 Απριλίου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος
Εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία για τις 9 Απριλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (πλην της ΠΑΣΚΕ) οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαιτήσεις της τρόικας σε σχέση με τα εργασιακά, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νικ. Κιουτσούκης, σημείωσε ότι «για μια ακόμη φορά δεν κατέστη δυνατόν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις να βρούμε κοινό τόπο συνεννόησης για το πλαίσιο της κινητοποίησης, διότι αφενός το ΠΑΜΕ διατηρεί τις θέσεις του όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Αυτόνομη Παρέμβαση συμφωνεί εν μέρει και διαφωνεί στα ζητήματα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η ΠΑΣΚΕ, ενώ συμφωνεί στην υπογραφή της σύμβασης, διαφωνεί στην προκήρυξη της απεργίας και για τα ζητήματα που συνεχώς ανακύπτουν ως προαπαιτούμενα με ευθύνη της τρόικας και της κυβέρνησης και τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης καθ' ότι εκτιμά ότι δεν αποτελούν απειλή για τους εργαζόμενους».
Όπως επισήμανε ο κ. Κιουτσούκης, «η στάση και η συμπεριφορά των παρατάξεων αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κίνημα και αναδεικνύουν με τη εν γένει συμπεριφορά τους το πώς αντιμετωπίζουν τα σοβαρά και υπαρκτά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι», ενώ τόνισε την ανάγκη για ένωση δυνάμεων, παραμερίζοντας τις ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες και σημείωσε πως «ο αγώνας των συνδικάτων πρέπει να είναι αγώνας όλων μας και να είναι νικηφόρος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης